Πού φαντάζεστε ότι βρέθηκε αδήλωτη υπάλληλος και ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο για μαύρη εργασία;

mavri-ergasiaΤο πρόστιμο για “μαύρη” εργασία επέβαλε μετά από καταγγελία και έλεγχο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας… στον Δήμο Τοπείρου, καθώς εντοπίστηκε αδήλωτη εργαζόμενη να απασχολείται σε Νομικό Πρόσωπό του Δήμου στους Τοξότες!

Πρόκειται για μια απίστευτη υπόθεση η οποία ήρθε στο φως μετά από επιτόπιο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο με το υπ. αριθμ. 258/15-04-2014 έγγραφό του επέβαλε πρόστιμο 10.500 ευρώ στον Δήμο Τοπείρου, όπως άλλωστε ορίζει σχετικώς η υφιστάμενη νομοθεσία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης δέχθηκε αρχικά μια καταγγελία για την ύπαρξη αδήλωτου προσωπικού σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τοπείρου με έδρα τους Τοξότες.

Κατά τον έλεγχο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εντόπισε μια υπάλληλο στο εν λόγω ΝΠΔΔ η οποία δεν ήταν ασφαλισμένη ενώ δεν υπήρχε και η προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία κατάσταση προσωπικού. Ακολούθως συντάχθηκε πράξη επιβολής προστίμου ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υπόθεση απασχολεί πλέον και τη Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα την Εισαγγελία, η οποία παρενέβη αμέσως μετά τη βεβαίωση του προστίμου.

http://www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + seventeen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.