Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

volvi press

siskepsi_metaforesΌχι όλα τα παρακάτω δεν έγιναν στο Δημαρχείο Βόλβης.

Σύσκεψη για το ζήτημα μεταφοράς μαθητών που παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς λύση, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Λαγκαδά, με την συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Διευθυντών σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά.

Στην συνάντηση κλήθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά και παρέστη ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ο οποίος και έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό των ενεργειών και τους λόγους για τους οποίους το έργο μετακίνησης των μαθητών παραμένει άλυτο έως σήμερα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λαγκαδά, όπου ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και δεν υπάρχει ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου.

Με διορθωτικές τροπολογίες που κατετέθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, παρέχεται πλέον η δυνατότητα στην Περιφέρεια να προβεί σε απευθείας διαπραγμάτευση μαθητικών δρομολογίων και για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ο κ. Παπάς δεσμεύτηκε ότι από την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.

Από την πλευρά του ο Δήμος Λαγκαδά απαίτησε την εξεύρεση άμεσης λύσης, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών αλλά και των γονιών του Δήμου μας, που επιβαρύνονται μέχρι σήμερα με τη μεταφορά τους.

Απευθυνόμενος στους γονείς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, τους ζήτησε να παραμείνουν σε εγρήγορση ενώ επιφυλάχθηκε για επόμενες δυναμικές κινήσεις της Διοίκησης, σε περίπτωση που το ζήτημα δεν λυθεί οριστικά εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων και οι Διευθυντές των Σχολείων, οι οποίοι εξέφρασαν στον Αντιπεριφερειάρχη την αγανάκτησή τους για τη καθυστέρηση έναρξης των μαθητικών δρομολογίων και του έθεσαν ερωτήματα για τα επιμέρους δρομολόγια που αφορούν στην περιοχή μας.

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά, το οποίο κατά την διάρκεια της χθεσινής 16ης δημόσιας τακτικής συνεδρίασης, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν εδώ και τώρα λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Δήμου μας.
Το θέμα υπήρχε και έπρεπε να λυθεί από τον Μάρτιο. Οι ευθύνες βαρύνουν όλους.
Η ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών τους, όπως επίσης και το κόστος της μεταφοράς που επιβαρύνει σήμερα τους γονείς, πρέπει να λάβει άμεσα τέλος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά, επιφυλάσσεται για δυναμικές κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν λυθεί το ζήτημα των σχολικών μεταφορών μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.»

http://www.lagadas.gr

Σχόλια

Σχόλια

Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
to “Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών”
  1. virusvolvipress
    # 03/10/2014 στο 1:58 ΠΜ

    Αποτελεί πράγματι μία ηλιαχτίδα φωτός η δράση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, το οποίο σύσσωμο συμπαραστέκεται στις οικογένειες που πλήττονται από το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση το ενδιαφέρον που δείχνει το  Δημοτικό Συμβουλίο Λαγκαδά στα προβλήματα των δημοτών που τους απασχολούν.

    Είχαμε τονίσει και στηλιτεύσει σε προγενέστερα άρθρα την οκνηρία του Δήμου Βόλβης, που με την στάση που τηρεί, πραγματικά βάζει σε σκέψεις τους Δημότες Βόλβης, μήπως τελικά ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός. Προφανώς τα όσα κατά καιρούς τονίζουμε, και προτείνουμε εκλαμβάνονται ελαφρά την καρδία. Για μία ακόμη φορά δικαιωνόμαστε….Κύριοι ότι λέμε κάτι παραπέντε, οι άλλοι το υλοποιούν, έστω και πέντε…Εσείς παραμείνετε ενεργοί θεατές, στο κουκλοθέατρο της καθημερινότητας…. 

Αφήστε μια απάντηση