Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή διοδίων στην Ασπροβάλτα

volvi press

Έγιναν, μετά από αναβολές και ακυρώσεις οι διαγωνισμοί για την κατασκευή δύο ακόμη μετωπικών σταθμών διοδίων, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Χωρίς νέα απρόοπτα και κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε., διεξήχθησαν σήμερα, ομαλά, οι διαγωνισμοί για την κατασκευή δύο νέων σταθμών διοδίων επί του δικτύου της Εγνατίας Οδού, ενός στο ύψος του Ωραιοκάστρου και ενός ακόμη στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των υποψηφίων αναδόχων είναι διψήφιος αφού κατατέθηκαν 10 – 12 προσφορές, με τον πρώτο μειοδότη, που πιθανότατα είναι η ΑΚΤΩΡ, να προσφέρει έκπτωση 55%.

Η ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμών κατέστη δυνατή μετά τις εγγυήσεις που εγγράφως έδωσε στους εργαζομένους της Εγνατίας Οδού Α.Ε., ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τους εργαζομένους της Εταιρείας, έδωσε διαβεβαιώσεις για την προστασία των θέσεων εργασίας στην Ε.Ο.Α.Ε. αλλά το κυριότερο, για τα αντικείμενα που θα δοθούν στην τεχνική εταιρεία του δημοσίου, μετά την παραχώρηση της διαχείρισης του οδικού άξονα σε ιδιώτη.

Μετά από τη συνεννόηση που επιτεύχθηκε οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν άλλες απεργίες κατά τις ημέρες των διαγωνισμών που αφορούν την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, έργα που συνδέονται με την παραχώρηση του οδικού άξονα άρα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

voria.gr

Σχόλια

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση