Πραγματοποιήθηκε ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου

volvi press 0 Σχόλια

Εξετάστηκαν 50 ενδιαφερόμενοι στο πλαίσιο προγράμματος για την έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Η πρώτη δράση του προγράμματος πρώιμης διάγνωσης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή.

Στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση, σε πενήντα (50) ενδιαφερόμενους.

Ο ειδικευμένος πνευμονολόγος ιατρός, στα άτομα που εξετάστηκαν, διέγνωσε Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια σε 6 άτομα, απόφραξη μικρών αεραγωγών σε 7 άτομα και πιθανό σύνδρομο υπνικής άπνοιας σε 2 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο με Μελέτη Ύπνου.

Η εξέταση που αφορούσε καπνιστές άνω των 40 ετών, έγινε με τον συντονισμό του εντεταλμένου συμβούλου Υγείας του δήμου Βόλβης και γενικού ιατρού επιμελητή Β’ Ε.Σ.Υ, Χρήστου Χατζή.

Ο κ. Χατζής ανακοίνωσε ότι ο δήμος Βόλβης στο άμεσο μέλλον θα επαναλάβει τη διεξαγωγή ανάλογων δράσεων σε επίπεδο πρόληψης, που θα περιλαμβάνουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις και ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας.

Σχόλια

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση