Προκλητικό βίντεο για την Άλωση της Πόλης ανήμερα της μαύρης επετείου

volvi press 0 Σχόλια

Με αφορμή τη συμπλήρωση 565 χρόνων σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης η τουρκική κυβέρνηση έφτιαξε ένα βίντεο που προκαλεί.

Το βίντεο είναι διάρκειας 3:49 λεπτά και παρουσιάζει την ιστορία όπως θέλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το βίντεο ξεκινά με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες του Μωχάμετ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στη στεριά. Στην συνέχεια του βίντεο προβάλλονται πολλές σημαντικές μορφές της τουρκικής ιστορίας όπως ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Αντνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ και στο τέλος ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν.

Χαρακτηριστικά είναι και τα αποσπάσματα τα που αναφέρονται στον Ερντογάν: Εσύ όμορφε στρατηγέ, δεν κατέκτησες μόνο μια πόλη. Έγινες πηγή έμπνευσης και στα παλικάρια που ήρθαν μετά από σένα. Eσυ έτσι προχώρα κύριε μου, ο κόσμος να δει δύναμη, να δει πίστη, να δει νίκη (03:04-03:26) ενώ σε άλλο σημείο το βίντεο αναφέρει: «εσυ προχώρα σουλτάνε μου, στο όνομα του Αλλάχ! Προχώρα στο δρόμο του δικαίου. Η κυριαρχία σου και η φήμη σου να συνεχιστεί για πολλούς αιώνες» (03:24-03:41).

 

www.dikaiologitika.gr

Σχόλια
Ετικέτες
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση