Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων και μηχανών

Θα πέσουν σαν βροχή τα “ραβασάκια” με τα πρόστιμα μέσα στο επόμενο διάστημα – Πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών στο στόχαστρο – Ποιοι και πόσα θα πληρώσουν ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος

Περισσότερα από 400.000 είναι τα οχήματα που έχουν ασφαλιστεί σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, ωστόσο, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα ανασφάλιστα είναι περισσότερα από μισό εκατομμύριο. Έτσι περίπου 600.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών θα πληρώσουν πρόστιμα – φωτιά.

Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη νέα ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων με στόχο να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που υπήρξαν πέρυσι όταν κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ακόμη και οι ιδιοκτήτες κλεμμένων οχημάτων. Μέσα στο επόμενο διάστημα ο έλεγχος ωστόσο θα ολοκληρωθεί και έτσι θα αρχίσει η διαδικασία των προστίμων.

Υπολογίζεται ότι μετά το περυσινό σαφάρι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να τα ασφαλίσουν για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Τα συμβόλαια αυτά σε λίγο καιρό λήγουν και υπάρχει φόβος να μην υπάρξει ανανέωση. Υπάρχει δηλαδή φόβος ο αριθμός των 600.000 ανασφάλιστων να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβουν το ραβασάκι του προστίμου το οποίο ανάλογα με τον κυβισμό και τον τύπο διαμορφώνεται από 100 ως 250 ευρώ.

Τα πρόστιμα για τις μηχανές

Μηχανή ώς 250 κυβικά Πρόστιμο 100 ευρώ
Μηχανή άνω των 251 κυβικών Πρόστιμο 150 ευρώ

Τα πρόστιμα για τα αυτοκίνητα

Αυτοκίνητο ως 1.00 κυβικά Πρόστιμο 200 ευρώ
Αυτοκίνητο από 1.001 κυβικά και άνω Πρόστιμο 250 ευρώ

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.