Πρόταση στον δήμο Βόλβης για την διαχείριση των σκουπιδιών

skoupidia665Σε όλες σχεδόν τις περιοχές του δήμου Βόλβης υπάρχει μια απαράδεχτη κατάσταση και απ ότι φαίνεται αδυναμία διαχείρισης των σκουπιδιών. Κάδους ξεχειλισμένους, και δεκάδες μικρούς σκουπιδότοπους με κλαδιά, στρώματα, έπιπλα και μπάζα αντίκρισαν οι επισκέπτες κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Τι προτίθεται να κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας? Μήπως σκέφτεται να δώσει την διαχείριση των απορριμάτων σε ιδιώτες? Σε λίγες μέρες αρχίζει η τουριστική περίοδος. Αυτήν την εικόνα θα αντικρίσουν οι τουρίστες?

Πολλά μπορούν να γίνουν για την λύση αυτού του διαχρονικού προβλήματος. Δημοσιεύσαμε κατά διαστήματα διάφορα άρθρα όπως το Συμβουλές για λιγότερα σκουπίδια” το “Δήμος Θεσσαλονίκης – Σχέδιο διαχείρισης σκουπιδιών, Δήμος Βόλβης?” το “Πρόταση για τη διαχείριση απορριμμάτων” και άλλα. Αν γράψετε στην αναζήτηση την λέξη σκουπίδια θα βρείτε πολλά.

Σήμερα δημοσιεύουμε μια πηγή χρηματοδότησης που κατά την γνώμη μας δεν θα πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Πρόσκληση σε δήμους για έργα του νέου ΕΣΠΑ

Το υπουργείο Οικονομίας με πρόσκληση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» καλεί τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς να υποβάλουν προτάσεις έργων, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων. Συγκεκριμένα, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και, ειδικότερα, από τον άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων».

Οι προτάσεις θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης, δύναται να χρηματοδοτηθούν:

Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής κομποστοποίησης βιοαποβλήτων για μικρούς παραγωγούς (π.χ. κατασκηνώσεις δήμου, λαϊκές αγορές κ.λπ.).

Προμήθεια κάδων και άλλων μέσων συλλογής για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων (οικιακών, πράσινων και εμπορικών).

Δημοτικές μονάδες κομποστοποίησης βιοαποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού κομποστοποίησης και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της μονάδας.

Γνώση υπάρχει. Θέληση υπάρχει?

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.