Σε λίγες μέρες προσφυγόπουλα από τη δομή Βόλβης στα σχολεία του Σταυρού και της Ν. Απολλωνίας

Ολοκληρώνεται η ένταξη των προσφυγοπαίδων  ανάλογα με την ηλικία τους στην αντίστοιχη εκπαιδευτική βαθμίδα στο Εκπαιδευτικό Σύστημα με την ίδρυση των Τάξεων Υποδοχής σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 29 Τάξεις Υποδοχής θα λειτουργήσουν σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ανανιάδη.

Στον νομό Θεσσαλονίκης τα προσφυγόπουλα που διαμένουν για λίγο ακόμη  διάστημα στο κέντρο φιλοξενίας στο Καβαλάρι φοιτούν στο δημοτικό και Γυμνάσιο του Αγ. Βασιλείου, τα παιδιά από το κέντρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια στο δημοτικό, γυμνάσιο Λύκειο και ΕΠΑΛ των Λαγκαδικίων. Στην δομή των Διαβατών συνολικά 250 προσφυγόπουλα φοιτούν στο 1ο, 2ο και 12ο  δημοτικό Αμπελοκήπων, στο 2ο  και 16ο  δημοτικό Σταυρούπολης σε πρωινές ή απογευματινές τάξεις υποδοχής καθώς και σε νηπιαγωγείο εντός της δομής.
Σε λίγες μέρες αναμένεται να λυθεί και το πρόβλημα μετακίνησης των προσφυγόπουλων από τη δομή Βόλβης για τα σχολεία της Νέας Απολλωνίας και του Σταυρού.
«Φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς καμία αντίδραση, προηγήθηκε ενημέρωση τόσο των δημάρχων, των συλλόγων γονέων και των καθηγητών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ενώ παράλληλα υπήρχε και η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς» σημειώνει από την πλευρά του μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά λειτούργησαν τάξεις υποδοχής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έπρεπε να εκδοθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις και εγκύκλιοι.
stokokkino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.