Στήριξη του δήμου Βόλβης στα ασφαλιστικά μέτρα για τον ΧΥΤΑ Μαυροραχης

mavroraxiΑποκαλύψεις απο τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ΧΥΤΑ Μαυροραχης σήμερα με την εκδίκαση που πραγματοποιήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης .

Σύσσωμοι ο δήμος Λαγκαδά , κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις έδωσαν βροντερό παρόν στην δικαστική αίθουσα που εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του δήμου Λαγκαδά , που για πρώτη φορά ο δήμος Λαγκαδά  καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν σε πλήρη φάκελο με δημόσια έγραφα με φωτογραφίες , έρευνες  απο χημικούς και περιβαλλοντολογικούς συλλόγους και ζητούν  να κλείσει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης , ενώ ο ΦΟΔΣΑ κατέθεσε μην έχοντας επιχειρήματα για την εγκληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Επίσης κλήθηκαν να καταθέσουν υπηρεσιακά από την διεύθυνση περιβάλλοντος καταθέτοντας την δήλωση φωτιά που άναψε τα αίματα του συνόλου του ακροατηρίου , ότι λόγο της κακής λειτουργίας του ΧΥΤΑ προκλήθηκαν τα προβλήματα και ότι ακόμα και να κλείσει ο ΧΥΤΑ Μαυροραχης θα ξεβράζει ζουμιά για τα υπόλοιπα 10 χρόνια .

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πυροδότησε το κλίμα ο δήμαρχος Μενεμένης και Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρηζογλου  δηλώνοντας  ότι να τους δώσουμε μερικά εκατομμύρια ευρώ ακόμα, για να σταματήσουν να διαμαρτύρονται όπου προκλήθηκε σύρραξη στην αίθουσα καθώς το επιτέθηκαν σύμβουλοι του Λαγκαδά και ο κόσμος με τις ειρωνικές του δηλώσεις . Επίσης ειρωνική στάση καθ όλη την διάρκεια είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που στηρίζει το ΧΥΤΑ και τον ΦΟΔΣΑ για την μόλυνση στην ευρύτερη επαρχία Λαγκαδά .

Με δικηγόρους στάθηκαν στο πλευρό του ΦΟΔΣΑ οι δήμοι Θεσσαλονίκης , ΠυλαίαΧορτιάτη , ΜενεμένηςΑμπελοκήπων , ΕύοσμουΚορδελιό , και Θέρμης . Στήριξη στα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εγκληματικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ έδωσαν χωρίς να στείλουν δικηγόρους να τους εκπροσωπήσουν οι δήμοι  Ωραιόκαστρο, Βόλβης, Σταυρούπολης, Θερμαϊκού, Δέλτα και  Χαλκηδόνας.

Δηλώσεις έκαναν όλοι καθώς παραβρέθηκαν σύμβουλοι της τωρινής διοίκησης του Λαγκαδά , καθώς και της αντιπολίτευσης  η κ. Μαρκέλλα Ταυριδου και ο κ . Στέλιος Σισκουδης. Να τονίσουμε ότι δεν παραβρέθηκε κανένας βουλευτής της επαρχίας Λαγκαδά δείχνοντας για μια ακόμα φορά το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τον Λαγκαδά.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης σε δηλώσεις του δήλωσε – η δικαστική προσφυγή αποτελεί ξεκάθαρα μια προάσπιση της δημόσιας υγείας για όλη την επαρχία Λαγκαδά .

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης – δήλωσε ότι λόγο αστοχίας δημιουργήθηκαν τα προβλήματα και για αυτό έγινε το σύμφωνο συμμόρφωσης για την λειτουργία του ΧΥΤΑ .

Δηλώσεις ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία δική μας, έκαναν και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος της επαρχίας Λαγκαδά Ηλίας Στογιος και ο εντεταλμένος σύμβουλος περιβάλλοντος Ηλίας Τζαγγανας που θέλησαν να ευχαριστήσουν όσους στάθηκαν στο πλευρό τους τόσο καιρό και πίστεψαν στο έργο τους για ένα καλύτερο περιβάλλον με ποιότητα ζωής καθώς ευχαρίστησαν και όλους του  συλλόγους, οργανώσεις και κάτοικους της ευρύτερης επαρχίας Λαγκαδά .

Η απόφαση αναμένεται σε 15 ημέρες .

livelagadas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.