Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία με την εξέλιξη του σοβαρού ατυχήματος στον Λαγκαδά

volvi press 0 Σχόλια

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη του σοβαρού ατυχήματος που συνέβη σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο του Λαγκαδά και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου.

Ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο κατέβηκε από το σχολικό λεωφορείο θέλοντας να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο για να συναντήσει τις φίλες της, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο το οποίο προσπέρασε το σχολικό λεωφορείο κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τροχαία που διεξήγαγε έρευνες για το περιστατικό. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο σπίτι τους σύμφωνα με τις οδηγίες της τροχαίας

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχολικό λεωφορείο δεν υπήρχε συνοδός όπως επιβάλλεται (βάση του Νόμου 4379/2016 – ΦΕΚ A 63 – 12.04.2016) για να διασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των μαθητών .

Πέραν της ευθύνης που βαραίνει την πολιτεία για την έλλειψη της συνοδού, οργή προκαλεί για πολλοστή φορά ο επικίνδυνος τρόπος οδήγησης που λαμβάνει χώρα, μέσα στην πόλη του Λαγκαδά, όπου οι οδηγοί παραβιάζουν όλους του κανόνες του ΚΟΚ. Παραβίαση STOP, παραβίαση προτεραιότητας, παράνομες προσπεράσεις, διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, υπερβολικές ταχύτητες ,είναι ζητήματα που θα έπρεπε να επιτέλους να αφυπνίσουν το αρμόδιο τμήμα της τροχαίας ώστε να εντείνει την παρουσία της μέσα στην πόλη του Λαγκαδά, δίνοντας έτσι τέλος στην αναρχία και την ανομία που επικρατεί στους δρόμους.

Σχόλια
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση