Συμπεράσματα από την κοινή συνέντευξη τύπου των τεσσάρων

ntimpeitΣτη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση των υποψήφιων δημάρχων του δήμου μας στην tv100, ο κ. Λιάμας ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί το έργο και τα πεπραγμένα της διοίκησης Γαλαμάτη στην οποία φυσικά ήταν στέλεχος.

Η κ. Πολυζωίδου με γενικόλογη ρητορική για τις ευθύνες του μνημονίου και του Καλλικράτη, προσέγγισε και πρότεινε λύσεις για τα θέματα του δήμου μέσα απ’ αυτήν την οπτική.

Ο κ. Στοίτσας, τεχνοκράτης με στρωτό και καθαρό λόγο, θα άξιζε την επιλογή από όλους τους νέους ψηφοφόρους του δήμου.

Ο κ. Νανάκος με γήινη και ρεαλιστική πρόταση : να συνδεθεί ο δήμος, τα χωριά του και οι άνθρωποι του μεταξύ τους και με το κέντρο του, κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή.

Γενικόλογα συμπεράσματα από μιας ώρας εκπομπή.

Επίσης για το δυσεπίλυτο θέμα των Λουτρών, το οποίο είναι το αγκάθι που έχει ο κάθε καθώς πρέπει Ελληνικός δήμος και στο οποίο αναλώθηκε μεγάλο μέρος της συζήτησης, η κ. Πολυζωίδου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη ιδιωτικοποίηση τους και έβαλε τους υπόλοιπους να δεσμευτούν ότι αυτό δεν θα συμβεί· κάτι που φυσικά έκαναν.

Τα Λουτρά είναι Α.Ε. και Ν.Π.Δ.Δ. με δεκάδες χιλιάδες χρέη προς τους εργαζόμενους, με δεκάδες αδήλωτους εργαζόμενους, με εκατοντάδες χιλιάδες € χρέη προς τρίτους, με εδώ και μια δεκαετία αδήλωτη ταμιακή μηχανή και κρατικοδίαιτα μέχρι τώρα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν στην εκπομπή και δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν, άρα αληθεύουν.

Τελικά αυτά τα “Λουτρά” ήταν ποτέ κερδοφόρα; Και από την κερδοφορία τους, εκτός από το να την μοιράζετε η εκάστοτε διοίκηση, ωφελήθηκε ποτέ η τοπική κοινωνία την Νέας Απολλωνίας ή του δήμου Βόλβης;
Εντάξει να μην “πουλάμε”. Αλλά και να δίνουμε προίκα σε κάθε δήμαρχο τις δημοτικές επιχειρήσεις για να “παίζουν” , να εξαργυρώνουν “υποσχέσεις” και εντέλει να καταχρεώνουν τις τοπικές κοινωνίες, κι αυτό καλό είναι; Μέση λύση δεν θα βρούμε ποτέ;

Δον Κουκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.