Συνάντηση με τον Αστυνομικό Δ/τη Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Κίνηση φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Λαγκαδά

volvi press 0 Σχόλια

Ο κος Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β΄ Θεσσαλονίκης, συνάντησε χθες στα γραφεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τον  Αστυνομικό Διευθυντή τον κο Γεώργιο Σουρβίνο. Θέμα της συνάντησης, η έντονη κυκλοφορία μεγάλων φορτηγών, ιδίως των διεθνών μεταφορών, στην παλαιά εθνική οδό Λαγκαδά και σε άλλους περιφερειακούς δρόμους της περιοχής.  Έτσι, αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν στο νέο αυτοκινητόδρομο.

Ο κος Σουρβίνος επισήμανε τα κενά της νομοθεσίας που δεν αποτρέπουν τη διέλευση αυτή. Οι οδηγοί φορτηγών αποφεύγουν τον νέο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας, για να μη πληρώσουν τα αναλογούντα διόδια, οπότε εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην παλαιά εθνική οδό ή σε άλλους μικρότερους δρόμους. Η εξέλιξη αυτή εξακολουθεί να κάνει την παλαιά εθνική οδό Λαγκαδά, και όχι μόνο, επικίνδυνη για τα αυτοκίνητα και τους πολίτες των περιοχών που διασχίζει.

Συμφωνήθηκε η μεταξύ τους συνεργασία, έτσι ώστε με παρεμβάσεις νομοθετικού περιεχομένου, που πρόκειται θα προτείνει ο κος Μάρδας προς την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, να σταματήσει πλήρως η διέλευση από τους συγκεκριμένους δρόμους φορτηγών με κατεύθυνση τα ελληνοτουρκικά σύνορα ή προερχόμενα από εκεί.

Ένας παραπάνω λόγος που επιβάλλει την ρύθμιση αυτή είναι ο εξής. Με πρωτοβουλία του κου Μάρδα και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Λαγκαδά, επιδιώκεται η αλλαγή χρήσης του κτηρίου του παλαιού δημαρχείου στην περιοχή Γερακαρού σε σχολείο.   Το κτήριο βρίσκεται πλησίον της παλαιάς οδού Λαγκαδά. Η χρήση του κτηρίου ως σχολείου, θα οδηγήσει στην αυξημένη κίνηση πέριξ και επί της οδού από μαθητές.

Οπότε, έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, η υποχρεωτική κίνηση των φορτηγών στο νέο αυτοκινητόδρομο και μόνο καθίσταται αναγκαία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης

ΤΗΛ  210-32.35.954 & 210-3709626– FAX  210-3709629

Σημείωση Volvipress: Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προβλέπεται απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο όλων των μηχανημάτων έργου, φορτηγών, οχημάτων αγροτικής χρήσης, επαγγελματικής χρήσης και λοιπών βαρέων οχημάτων.

Σχόλια

Σχόλια

Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση