Σύλληψη κατοίκου Ρεντίνας για άθλιες συνθήκες διαβίωσης ζώων

Άθλιες εικόνες ζώων – ζωντανών φαντασμάτων αντίκρισαν σήμερα τα μέλη της οργάνωσης vets in action, όταν μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής μετέβησαν σε χώρο στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης μαζί με περιπολικό της αστυνομίας και συνεργείο του Δήμου Βόλβης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στο ΑΤ Ασπροβάλτας από το μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ Ζ. Κοντού η οποία βρισκόταν στην περιοχή για το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων που τρέχει την περίοδο αυτή στο δήμο εκεί ενώ η ιδιοκτήτρια του χώρου Μ.Ρ. συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Εντοπίστηκαν  11 σκυλιά στον προαύλιο χώρο κάποια εγκλωβισμένα σε αυτοσχέδια κλουβιά χωρίς νερό και φαγητό , άλλα δεμένα σε παλιά σκάφανδρα αυτοκινήτων, δύο ζωντανά και ένα νεκρό κατσικάκι εκτεθειμένο πάνω σε μια μεταλλική κατασκευή, ενώ άλλα τόσα μικρόσωμα σκυλάκια και κουτάβια κατορθώσαμε να φωτογραφήσουμε από την πόρτα και τα παράθυρα του κλειστού σπιτιού καθώς και μία τουλάχιστον γάτα μέσα σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και δυσωδίας τα οποία στο άνοιγμα της εισόδου από την ιδιοκτήτρια γαβγίζοντας σπαρακτικά προσπαθούσαν να κρυφτούν ή να διαφύγουν

“…..ότι και να γράψουμε δεν μπορεί να περιγράψει τη δυσοσμία κ την αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσης αυτών των πλασμάτων …ότι και να πούμε δε μπορεί να αποτυπώσει τη διαταραγμένη προσωπικότητα που δείχνουν τα κρεμασμένα από το δένδρα πάνινα ομοιώματα ζώων αγκαλιά με εικονίσματα, γιρλάντες από γούρια και πλαστικά λουλούδια . Είμαστε σε αναμονή των διαδικασιών για να αφαιρεθούν τα ζώα αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια ΟΛΩΝ για να φιλοξενηθούν !”

“Παρακαλούμε κοινοποιήστε άμεσα διότι ο Δήμος Βόλβης δεν έχει δομές φιλοξενίας και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να φύγουν τα ζώα από εκεί !!” δηλώνει ο φιλοζωικός όμιλος Σερρών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.