Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία

Konstantinos P Apostolakidis 0 Σχόλια

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2018 για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες.
Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.
Στην περίπτωση που ο υπόχρεος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν καταβάλει το ποσό εμπρόθεσμα μέχρι την 29η Δεκεμβρίου (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει εις διπλάσιο το ποσό των αναλογούντων τελών κυκλοφορίας του 2018 μετά την 31η Δεκεμβρίου και η επιβολή των προστίμων γίνεται άμεσα και αυτόματα.
Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ, από αρχές Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.
Γι’ αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Ωστόσο έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του.
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Επειδή ωστόσο η καταληκτική ημερομηνία είναι Κυριακή, όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, θα πρέπει να το κάνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

 

Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

• Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
• Πινακίδες.
• Φωτοτυπία δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
• Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
• Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
• Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

 

Οι πινακίδες παραμένουν πλέον στην αρμόδια ΔΟΥ όπου παραδίδονται, πέραν του έτους, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου οι φυλασσόμενες πινακίδες μετά το 12μηνο καταστρέφονταν. Αν ο φορολογούμενος το επόμενο έτος ήθελε να κινήσει και πάλι το όχημά του πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας, θα έπρεπε να εκδώσει νέες πινακίδες κυκλοφορίας καταβάλλοντας και παράβολο 30 ευρώ.

Σχόλια

Σχόλια

Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση