Τι θα ψηφίσει η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης την Κυριακή 25/05/2014

kkeΓια ένα μεγάλο «όχι» στην ψήφο όπου θα έχει την λογική του «μικρότερου κακού» στον δεύτερο γύρο κάνει λόγο το ΚΚΕ, μία ημέρα μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

«Στους δήμους και τις περιφέρειες που η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμμετέχει στο β’ γύρο, καλούμε τον λαό, και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως “ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί”», αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τονίζει ότι «η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του “μικρότερου κακού” στον β’ γύρο». Προσθέτει ότι «ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί».

Στον Δήμο Βόλβης ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε σημαντική παρουσία και άνοδο (7,87% και 1417 ψήφους έναντι  5,10% και 998 ψήφους του 2010). Το ερώτημα είναι αν και στον δήμο Βόλβης ακολουθήσει την γενική γραμμή του κόμματος. Και αν ναι ποιον από τους δύο θεωρεί σαν μικρότερο κακό; Και οι δύο υποψήφιοι στηρίζονται, ανεπίσημα βέβαια, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης.  Θα ψηφίσουν λευκό/άκυρο ή θα ψηφίσουν το μεγαλύτερο κακό;

5 thoughts on “Τι θα ψηφίσει η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης την Κυριακή 25/05/2014

  1. Το ΚΚΕ δήμου βολβης πρέπει να δώσει την γραμμή του σε συνεργασία και δεν είναι λύση να κρυφτουνε.ου τής άλλως θα πάνε να ψιφησουν ο καθένας χωριστά και θα μοιραστούν η ψήφοι.η δική μου πρότασή είναι η Βάσω πολυζωιδου να κάνει συνεργασία και να αναλάβει μια αντιδημαρχια και θα είναι Νίκη για την ίδια και την παράταξη της.

  2. αλιμονο νο μας αν εβγενε καμια διμαρχινα η βασο. πρωτα το κκε θα ρωτουσε και μετα θα αποφασιζε

  3. Το ΚΚΕ για αυτο δεν προκειται να ξεκολλησει απο το μονοψηφιο ποσοστο.Η λογική τους ? Αν δεν ειμαστε εμεις οι νικητες ΟΛΟΙ οι αλλοι ειναι ανικανοι,πιστευουν δηλαδη πως αυτοι το 5-9% εχουν δικιο ενω το αλλο 90% αδικο.Με κολημενα μυαλα παντα θα ειναι μειοψηφια και δυστυχως αυτο δε θα αλλαξει ποτε

  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και ενεργοποιήθηκαν για την ενίσχυση της παράταξης.
    Γνωρίζουμε ότι η εκλογική μάχη δόθηκε μέσα σε απίστευτες συνθήκες και χρησιμοποιήθηκαν ποικίλες μορφές υφαρπαγής της ψήφου, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό απέδωσαν.Η στήριξη μας λοιπόν και η υπερψήφιση μας αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

    Η παράταξη μας αύξησε σημαντικά τις δυνάμεις της σε σχέση με τις προηγούμενες
    εκλογές, γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πορεία.
    Μια πορεία, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ,όσο και στο λαϊκό κίνημα μιας και τα
    προβλήματα όχι μόνο είναι άλυτα αλλά θα βαθύνουν ακόμη παραπάνω.
    Καταγγέλουμε τις όποιες απειλές και συκοφαντίες δεχόμαστε,οι οποίες θα πέσουν στο κενό Είναι γνωστό το ήθος των στελεχών της παράταξης μας
    Καλούμε τους συνδημότες μας να καταδικάσουν και τις δύο παρατάξεις που
    συμμετέχουν στον Β΄γύρο ,με όποιον μανδύα και αν εμφανίζονται,γιατί είναι εκπρόσωποι της ίδιας πολιτικής που με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ κατέστρεψαν την χώρα μας και τον λαό μας.
    Δεν ασπαζόμαστε την λογική του μικρότερου κακού και κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το εκβιαστικό εκλογικό σύστημα.
    Καλούμε τους ψηφοφόρους μας να ψηφίσουν ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ

    ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΒΗΣ
    http://laikisuspeirosivolvis.blogspot.gr

  5. Όταν το 4% πανηγυρίζει ότι έγινε 7% και έχει φέρει μικρότερο αποτέλεσμα από τον πρωτοεμφανιζόμενο Νανάκο , αντί να προβληματιστεί, τι είναι αυτό που τους κρατάει τόσο χαμηλά δεν υπάρχει λόγος να ειπωθεί τίποτε περισσότερο.
    Η ανακοίνωση είναι μούφα και όλα τα παράλια βουίζουν ότι θα σπρώξουν τον Λιάμα.
    Συνεπώς όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.
    Είναι σαφές ότι προτιμάει να έχει απέναντι της κάποιον ”αδύναμο” για να παίζει την επαναστάτρια εκ του ασφαλούς, μιας και ούτε πρόγραμμα έχει, ούτε κάποια πρακτική θέση ανακοίνωσε.
    Αντιγραφή ανακοινώσεων που δόθηκαν σε όλους τους Δήμους απο το ΚΚΕ έκανε.
    Αυτό είναι το 7%.
    Αν υπήρχε η παραμικρή διάθεση να θελήσει να γίνει κάτι στον Δήμο, θα ερχόταν σε επαφή με τους υπόλοιπους 2 υποψήφιους και όλοι μαζί με ένα ψηφοδέλτιο θα κατεβαίνανε στις εκλογές, διαλύοντας επιτέλους την σαβούρα.
    Πλην όμως η καρέκλα και η μόστρα πάνω απ όλα, να κάνουμε το κομμάτι μας και να είμαστε και ”επαναστάτες” …
    Γνωστό το τροπάριο…
    Εδώ κάνανε σύμπραξη το 89 με τον Μητσοτάκη….
    Αυτό είναι το ΚΚΕ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.