Το Κοινωνικό Ιατρείο στον Δ. Βόλβης που λειτουργεί σαν άτυπο Κέντρο Υγείας

volvi press 0 Σχόλια

Σε μια εποχή όπου η δημόσια υγεία νοσεί, υπάρχουν πολίτες, οι οποίοι με το υστέρημα τους και με εθελοντική εργασία, προσφέρουν υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο λόγος για τον διδάκτωρ Ιατρικής Χειρουργικής του πανεπιστημίου της Μπολόνια και ειδικό ακτινολόγο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννη Βαλερή, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει το κοινωνικό ιατρείο που ίδρυσε στο χωριό Φιλαδέλφειο του δήμου Βόλβης, σε άτυπο… Κέντρο Υγείας.

Δεκάδες δημότες και κάτοικοι των γύρω περιοχών επισκέπτονται το κοινωνικό ιατρείο, κάθε Σάββατο για δωρεάν εξέταση από ακτινολόγο, παθολόγο, διατροφολόγο και καρδιολόγο!

«Πρόθεση μου είναι να υπάρχει οδοντίατρος σε καθημερινή βάση, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του ιατρείου», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο κ. Βαλερής.

Συμπαραστάτες στην πρωτοβουλία του κ. Βαλερή είναι οι εθελοντές του Φιλαδελφείου, οι οποίοι με τις υπηρεσίες που παρέχουν, συμβάλλουν στην συντήρηση του κοινωνικού ιατρείου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βαλερής τιμήθηκε πέρυσι από το δήμο Βόλβης για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

thesseconomy.gr

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση