Άνοιξε το προφίλ της στο facebook η Άννα Τερζίδου. Ερωτηματικά για την εξαφάνιση της

anna5Η είδηση της εξαφάνισης της 16χρονης Άννας  από την Περιστερώνα απασχόλησε όχι μόνο την τοπική κλειστή κοινωνία της Περιστερώνας του Δήμου Βόλβης, αλλά και το πανελλήνιο.

Τα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί παραμένουν για αρκετούς αναπάντητα.

Η Άννα το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε περίεργη συμπεριφορά, σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό της περιβάλλον.

Ο χωρισμός των γονιών, είχε επηρεάσει την ψυχολογία του  κοριτσιού, το οποίο για λίγα χρόνια έμενε μόνο με τη μητέρα της και την αδερφή της στη Γερμανία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η 16χρονη είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και ζούσε μόνιμα στο σπίτι του πατέρα της στο χωριό Περιστερώνα του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης με τον πατέρα της και την γιαγιά της.

Η μητέρα της επέστρεψε και εκείνη στην Ελλάδα μένοντας στην Αθήνα. Η απουσία τόσο της μάνας, όσο και της αδερφής της Άννας, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια, είχε επηρεάσει αρνητικά τη νεαρή κοπέλα η οποία προσπαθούσε να βρει λύσεις στα εφηβικά της προβλήματα μέσω των φίλων της.

Ένα παιδί ψάχνει ταυτότητα

Είναι γνωστό ότι η Άννα διατηρούσε 2 προφίλ στο Facebook, εκ των οποίων το ένα το απενεργοποίησε, αφήνοντας ενεργό το παλιό, το οποίο περιέχει προγενέστερες φωτογραφίες και αναρτήσεις που χρονολογούνται στο 2015.

Μέσα από τις φωτογραφίες που η ίδια έχει ανεβάσει, οι αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση ήταν συχνές, δείχνοντας ένα παιδί που έψαχνε έντονα να βρει την «ταυτότητα» της, ίσως επιζητώντας με αυτόν τον τρόπο την προσοχή του περιβάλλοντος της.  Το γεγονός ότι είχε φύγει παλαιότερα και πάλι, μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό ως μία προσπάθεια να «τραβήξει» την προσοχή.

Με την τωρινή «φυγή» της, δημιουργούνται μερικά ερωτηματικά

  • Γιατί απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Facebook ;
  • Γιατί απενεργοποίησε το κινητό της ;
  • Αν η τωρινή της εξαφάνιση ήταν δική της προσωπική επιλογή,  τότε μήπως η πλήρης «σιωπή» μαρτυρά ότι ήθελε να παραμείνει «άφαντη» ;

Ο Πατέρας

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί η δήλωση εξαφάνισης έγινε 14 μέρες αργότερα. Ο ίδιος ο πατέρας έδωσε την απάντηση στην Τ. Στεφανίδου προσωπικά, λέγοντας ότι είχε ξαναφύγει στο παρελθόν και την βρήκαν με κάποιον «φίλο της».

Ενδιάμεσα της αναζήτησης ήρθαν στο φως δημοσιεύματα με δηλώσεις συγγενών και φίλων που θέλησαν να δώσουν ο καθένας την δική του άποψη.

Όλα τα δημοσιεύματα παρουσίαζαν ένα καλό περιβάλλον μέσα στο σπίτι, με έναν πατέρα που ενδιαφέρεται για τα παιδιά του.

Για το μόνο που θα μπορούσε να κατηγορήσει κάποιος τον πατέρα, είναι το ότι άργησε να ειδοποιήσει την αστυνομία για την εξαφάνιση.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό το γεγονός της εξαφάνισης, η δραστηριότητα που ανέπτυξε όλο το κοντινό περιβάλλον του πατέρα, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω ανακοινώσεων και κοινοποιήσεων μαρτυρά την αγωνιώδη προσπάθεια τους.

Η Μητέρα

Είναι παράξενο το γεγονός της πλήρης απουσία της μητέρας από το προσκήνιο. Στο προφίλ της στο facebook, μπορεί να δει κανείς ότι η «δραστηριότητα» της σταμάτησε στις 8/9/2016 (Ημέρα εξαφάνισης της Άννας) Μέχρι εκείνη την ημέρα, η διαδικτυακή παρουσία της ήταν τακτική.

Ακόμα και μετά την κοινοποίηση της εξαφάνισης , δεν δημοσίευσε τη αφίσα του «Χαμόγελου του Παιδιού» όπως κάνανε πολλοί συγγενείς και φίλοι.

anna-manna400Στις 29/9/2016, στις 22.00 αλλάζει την φωτό του προφίλ της,  βάζοντας μια φωτογραφία της με την Άννα, χωρίς και πάλι να κάνει κοινοποίηση της αφίσας, η κάποια έκκληση σε βοήθεια για την ανεύρεση της 16χρονης Άννας.

Στις 30/9/2016 σε βίντεο η μητέρα της 16χρονης Άννας, ευθέως επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον σύζυγο της για την εξαφάνιση, κατηγορώντας τον για ολιγωρία, και «εμμέσως» για αδιαφορία απέναντι στην Άννα.

«Δεν πιστεύω ότι η κόρη μου είχε ψυχολογικά προβλήματα από το χωρισμό μας με τον πατέρα της. Άλλωστε δεν είναι ούτε το πρώτο παιδί ούτε το τελευταίο που έχει χωρισμένους γονείς.» δήλωσε η ίδια.

Αντίθετα ο πατέρας δεν αναφέρθηκε καν στην πρώην σύζυγο του,  αγωνιώντας για την ανεύρεση της κόρης του.

Η οικειοθελής εμφάνιση

Στις 1/10/2016 η 16χρονη Άννα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης στην Αθήνα και δήλωσε πως είναι η κοπέλα που ψάχνουν.

Είπε αρχικά πως είναι καλά στην υγεία της και στη συνέχεια κάθισε να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Δήλωσε ότι πήρε συνειδητά την απόφαση να φύγει από το σπίτι που ζούσε με τον πατέρα της και αποφάσισε να εξαφανιστεί λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων.  Τόνισε στους αστυνομικούς πως ζει με τον πατέρα της, επειδή κέρδισε την επιμέλειά της, όταν χώρισε με τη μητέρα της. Η καθημερινότητα για την 16χρονη ήταν γεμάτη προβλήματα και δυσκολίες που όπως είπε δεν μπορούσε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει στο σπίτι της. .

Η πρώτη επίσκεψη που δέχθηκε ήταν η μητέρα της, την οποία η ίδια η 16χρονη απέρριψε , δηλώνοντας ότι δεν είναι κατάλληλο το περιβάλλον στο οποίο ζει, διότι η μητέρα της έχει πρόβλημα εξάρτησης ουσιών.

Ζήτησε να δει τη θεία της, χωρίς ακόμα να έχει διαπιστωθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε εκείνη στην όλη υπόθεση. Αν δηλαδή γνώριζε τις κινήσεις της 16χρονης, ή αν την είχε φιλοξενήσει.

Στις ίδιες δηλώσεις, η 16χρονη λέει ότι δεν θέλει να μείνει ούτε με τον πατέρα της γιατί την καταπίεζε και την χτυπούσε.

Οι πληροφορίες όμως που έχουμε από το φιλικό περιβάλλον της 16χρονης, (όχι των συγγενών) επιβεβαιώνουν ότι η Άννα ποτέ δεν έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τις δεν θέλει να βρίσκεται σε αυστηρό περιβάλλον.

Η 16χρονη πάντως φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς πως επιμένει και επιθυμεί να παραμείνει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι μιας ξαδέρφης της, για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

  • Και τα ερωτηματικά συνεχίζονται Ποιος την φιλοξενούσε  όλες αυτές τις 23 μέρες της εξαφάνισης της;
  • Γιατί δεν επικοινώνησε αυτός που την φιλοξενούσε  από την πρώτη μέρα με τον πατέρα;

Η Νέα Κατάθεση του Πατέρα

Ο πατέρας της όταν μετέβη στην Αθήνα έδωσε νέα κατάθεση στους αστυνομικούς.

Είπε πως όταν επέστρεψε η κόρη του από την Αθήνα, το περασμένο καλοκαίρι, χρησιμοποιούσε ένα υπερσύγχρονο κινητό τηλέφωνο που όπως διαπίστωσε δεν το αγόρασε η μητέρα της. Όπως είπε, μετά την εξαφάνισή της, η 16χρονη χρησιμοποιούσε ένα άλλο νούμερο στις επικοινωνίες με τη μητέρα της που διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε αλλοδαπό. Ο πατέρας ζητάει να επιστρέψει με την κόρη του στην Θεσσαλονίκη και διαψεύδει στους αστυνομικούς ότι την κακομεταχειριζόταν.

Και οι καθηγητές κατηγορούν τον πατέρα

Πληροφορίες από το διαδίκτυο αναφέρουν ότι καθηγητές της 16χρονης, είπαν πως η εξαφάνιση έγινε 4 μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ η Άννα θα επιχειρούσε ένα νέο ξεκίνημα στο Λύκειο που βρίσκεται στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, μετά από μια χαμένη σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2014-2015 η μαθήτρια δεν πήρε το απολυτήριο γυμνασίου λόγω απουσιών με τους καθηγητές να αφήνουν αιχμές για τη στάση του πατέρα της. Όπως έλεγαν παρά τις προσπάθειες που έκαναν δεν ανταποκρίθηκε ποτέ και δεν πήγαινε να συζητήσει τα προβλήματα που είχαν διαπιστώσει σχετικά με τη συμπεριφορά και την απόδοσή της, στα μαθήματα.

Έτσι, κλεισμένη στον εαυτό της άρχισε να απουσιάζει με αποτέλεσμα να χάσει από απουσίες μία σχολική χρονιά.

Το τέλος της Ιστορίας

Ενώ μέχρι χθες όλα έδειχναν πως η 16χρονη θα επέστρεφε με τον πατέρα της, στο σπίτι τους στον Περιστερώνα, ο εισαγγελέας έκανε δεκτή σήμερα την επιθυμία της 16χρονης, να παραμείνει στην Αθήνα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, μαζί με την ξαδέρφη της.

Ο εισαγγελέας έκρινε σύμφωνα με το πόρισμα των ψυχολόγων που εξέτασαν την Άννα Τερζίδου πως αυτό είναι το καλύτερο για το μέλλον της.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί έκριναν πως ο χαρακτήρας του πατέρα της, είναι βίαιος και ασταθής (αυτό κρίθηκε σύμφωνα με την κατάθεση της 16χρονης, ή υπήρξαν μαρτυρίες τοπικών, του περιβάλλοντος που ζούσε η 16χρονη στην Περιστερώνα;).

Επιπλέον η 16χρονη δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη ζωή με τη μητέρα της και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει στην Αθήνα, για να βάλει σε τάξη τη ζωή της.

Το απενεργοποιημένο προφίλ στο facebook

annatattoΣήμερα άνοιξε και το δεύτερο προφίλ της (αυτό που είχε απενεργοποιήσει) αφαιρώντας όμως από μέσα αρκετές φωτογραφίες. Σε μία φωτογραφία που την έκανε ανάρτηση στις 28/08/2016  έχει στο σώμα της ένα τατουάζ που παριστάνει έναν αριθμό XI.XII.XCVXIΙ  που σημαίνει 11.12.1997.

Να υπενθυμίσουμε κλείνοντας, πως στην αφίσα της αστυνομίας σαν ημερομηνία γέννησης της εμφανίζεται η 28.01.2000

Ερωτήματα που μάλλον ποτέ δεν θα απαντηθούν.

Ευχόμαστε στην 16χρονη να βρει στην ζωή της αυτό που επιθυμεί.

volvipress.gr 03 Οκτωβρίου 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − fifteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.