Έντονες αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές

Ανοίγει η «κερκόπορτα», για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας της αγοράς, όλες τις Κυριακές του χρόνου, βάσει δημοσιευμάτων που αφορούν στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου, τονίζει σε ανακοίνωση του, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

“Σε μια περίοδο που αναζητούνται απεγνωσμένα να βρεθούν τρόποι τόνωσης της ανύπαρκτης αγοραστικής δύναμης και ψυχολογίας του Έλληνα, σε μια περίοδο, κατά την οποία οι ΜικροΜεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, όσες έχουν παραμείνει εν λειτουργία, δίνουν τον ύστατο αγώνα επιβίωσης, τέτοιες «κινήσεις» έρχονται να κατεδαφίσουν οποιαδήποτε έννοια αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και Κοινωνίας, οποιαδήποτε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά, αποδομούν πλήρως την αγορά εργασίας και εν τέλει καταστρέφουν ό,τι απέμεινε από τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα, το τελευταίο ανάχωμα διατήρησης των τιμών σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αλλά αυτό που λείπει είναι αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές;

Μόνον οι πολύ μεγάλους μεγέθους επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα, ενδεχομένως, να αντέξουν σε ένα τέτοιο καθεστώς. Να μην παραβλέπουμε, όμως, και το γεγονός ότι η μονοπώληση της αγοράς μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα ολιγοπωλίου, στη μετακύλιση του αυξημένου λειτουργικού κόστους στις τιμές των προϊόντων και γενικότερα στην επικράτηση τιμολογιακών πρακτικών των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα κάνει ακόμα και τα βασικά προϊόντα απλησίαστα για τον μέσο Έλληνα, ενώ ταυτόχρονα θα προκαλέσει περισσότερα λουκέτα και διόγκωση της ανεργίας χωρίς την δυνατότητα εναλλακτικής λύσης.

Οι εναπομείνασες ΜικροΜεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, με την επταήμερη εργασία και το διευρυμένο ωράριο καλούνται να παίξουν το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών, θα οδηγηθούν, μια ώρα γρηγορότερα, στον αφανισμό τους.

Εάν καταρρεύσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο χώρο του λιανικού εμπορίου, τότε δεν θα μιλάμε για αύξηση ανεργίας, αλλά για πλήρη έλλειψη εργασίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από την ελληνική Πολιτεία να μην προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από την ελληνική Κυβέρνηση να εμπιστευτεί την Αγορά και τους Φορείς που την εκπροσωπούν, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα των θέσεων που καταθέτουν για την επιβίωση χιλιάδων ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που απασχολούν, αλλά και την στήριξη της κατανάλωσης , αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι από τα «ολιγοπώλια» στο τέλος ο χαμένος είναι ο καταναλωτής.

Για να μην αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, ότι η μοναδική μεταρρύθμιση των Κυβερνήσεων της περιόδου της κρίσεως, για την «ανάπτυξη και επιβίωση» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το άνοιγμα της αγοράς 52 Κυριακές το χρόνο!!!”

seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.