Έργα αποχέτευσης σε 12 περιοχές Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Κ.Μ

Τη χρηματοδότηση 61 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους είναι το τέλος του 2023

Έργα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων που θα γίνουν σε δώδεκα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, με κονδύλια ύψους 61,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τη χρηματοδότηση των έργων αυτών που αφορούν οικισμούς, με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους είναι το τέλος του 2023.

«Προχωράμε στην υλοποίηση της απόφασής μας να αποκτήσει η Κεντρική Μακεδονία ένα σύγχρονο δίκτυο συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων και επομένως να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής για περισσότερους από 50.000 συμπολίτες μας. Ανάλογη βελτίωση θα επιτευχθεί και για το περιβάλλον, με το δραστικό πλέον περιορισμό της ρύπανσης στα επιφανειακά ύδατα, στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και στις ακτές κολύμβησης» πρόσθεσε και κάλεσε τους φορείς υλοποίησης των έργων να προχωρήσουν άμεσα στην αξιοποίηση των κονδυλίων.

Ειδικότερα, θα χρηματοδοτηθούν, η κατασκευή της αποχέτευσης Πέλλας – Νέας Πέλλας, το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων και ΕΕΛ οικισμού Αριδαίας, τα δίκτυα αποχέτευσης, αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και ΕΕΛ των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης, έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων της υδρογεωλογικής λεκάνης Ανθεμούντα, έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του διευρυμένου δήμου Νάουσας, έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολυγύρου – Καλυβών του δήμου Πολυγύρου και έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων Χαλκηδόνας και Αδένδρου του δήμου Χαλκηδόνας.

Πηγή: Makthes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.