Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Έτοιμο το 2024 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της Βόρειας Ελλάδος.

Η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου που πρόκειται να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2024 θα γίνει στην δημοτική ενότητα Φιλύρου, γεγονός που καθιστά  τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη πρωταγωνιστή και αποδέκτη μιας εμβληματικής δωρεάς συνολικού ύψους 400 εκατ. Ευρώ.

Σε μία εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ,παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη υπουργών και βουλευτών έδωσε παρόν ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης.

« Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη, την δική μου αλλά και όλων των συμπολιτών μου για την εμβληματική δωρεά . Η παρουσία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εγγυάται την έγκαιρη ολοκλήρωση του παιδιατρικού νοσοκομείου, ακόμη και πριν από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα οικοδομηθεί στο Φίλυρο με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) σε έκταση 40 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Λοιμωδών. Το κτίριο που θα φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο θα είναι καλαίσθητο και εναρμονισμένο με τη φύση ακολουθώντας σύγχρονα πρότυπα λειτουργίας.

Θα είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο υπερσύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού, και το 50% των δωματίων θα είναι μονόκλινα ενώ τα υπόλοιπα θα είναι δίκλινα.

Επίσης, σε έκταση 300 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας, απέναντι από το κτίριο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, προβλέπεται η δημιουργία συμπληρωματικών χώρων που θα περιλαμβάνουν υγειονομικό πάρκοχώρο πάρκινγκ καθώς και δομή φιλοξενίας των οικογενειών και των συνοδών των νοσηλευομένων παιδιών.

Το Νοσοκομείο θα παραδοθεί έτοιμο με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό, και θα μεταφερθούν σε αυτό όλες οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης εκτός από τις νεογνολογικές κλινικές του Παπαγεωργίου και του Ιπποκράτειου (νοσοκομεία τα οποία έχουν γυναικολογικές κλινικές) όπως επίσης και την παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει, θα καλύπτουν τις ανάγκες, όχι μόνο της Ελλάδας και της Μακεδονίας, αλλά θα απευθύνονται και στο εξωτερικό.

Θα γίνει ένας πόλος έλξης μικρών ασθενών και από άλλα κράτη, θα υπάρχουν τμήματα παιδοκαρδιοχειρουργικά, παιδονευροχειρουργικά υψηλής τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκτός από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, η νέα πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα:

  • Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Την ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα 
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • Την προμήθεια νέου εξοπλισμού με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET – Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας
  • Τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

Η χρηματοδότηση όλων των παραπάνω έργων πραγματοποιείται  από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),  και είναι μία σειρά έργων υποδομών και εκπαίδευσης για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα €400 εκατομμύρια.

Την έναρξη υλοποίησης των σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ σε όλη την επικράτεια σήμανε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στις 21 Μαρτίου, 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.