Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων δήμου Βόλβης και δομών του ΟΠΑΠ

Ενημερώνουμε ότι από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών και όλων των σχολικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που βρίσκονται στον δήμο Βόλβης.

Ακόμα, αναστέλλεται από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για 14 ημέρες, και η λειτουργία των δομών του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, δηλαδή τα κατά τόπους ΚΔΑΠ, οι μουσικές σχολές και τα προγράμματα μαζικής άθλησης και των κλειστών γυμναστηρίων. Επίσης για το ίδιο διάστημα αναστέλλεται και η λειτουργία των τμημάτων Δια βίου μάθησης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και της σχετικής απόφασης αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι όπως ανακοίνωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας: «Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τα κρούσματα του κορωνοϊού γίνονται μόνο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Εικόνα αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 + 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.