Αντί προεκλογικού προλόγου

kostas1Συνηθίζεται στη χώρα μας να προσπαθούμε, σε όλα τα επίπεδα, να παρουσιάσουμε την όποια ικανότητα μας, καταδεικνύοντας κυρίως την ανικανότητα των υπολοίπων γύρω μας. Είναι μια εύκολη πρακτική και εξόχως αποδοτική για αυτόν που επιλέγει να την ασκήσει.

Μεταφέροντας λοιπόν το παραπάνω στη δική μας αυτοδιοικητική περιπέτεια, το εύκολο θα ήταν να αρχίσουμε να βγάζουμε λόγους μακρόσυρτους κυρίως για την ανεπάρκεια της τωρινής δημοτικής αρχής.

Κάτι τέτοιο όμως είναι αρκετά μακρινό, σε σχέση με τα δικά μας πολιτικά ήθη.

Είναι αυταπόδεικτο, ότι δεν είμαστε στο ελάχιστο ικανοποιημένοι με τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλιώς δεν θα διεκδικούσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας.

Είναι επίσης όμοια αυταπόδεικτο, ότι όλα αυτά που αποτελούν προτάσεις μας για την αυριανή μέρα στον Δήμο μας δεν έχουν γίνει από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Σε αντίθεση λοιπόν με όποιον αυτοδιοικητικό σχηματισμό έχει διεκδικήσει μέχρι σήμερα τον Δήμο μας, προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να συστρατευθούν μαζί μας όχι μόνο γιατί οι κρατούντες την εξουσία είναι κατώτεροι των περιστάσεων και φθαρμένοι παντελώς από την πολύχρονη παραμονή στο τιμόνι του Δήμου, αλλά γιατί εμείς έχουμε θέσεις, έχουμε προτάσεις, έχουμε την δύναμη και την θέληση να αλλάξουμε το Δήμο.

Ο Δήμος, που προέκυψε μετά την συνένωση των Καποδιστριακών δήμων, πορεύεται εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική. Πρόκειται για να είμαστε πιο ακριβείς για τρεις διαφορετικές γεωγραφικές οντότητες.

Η πρώτη είναι η παραθαλάσσια και ήπια τουριστική περιοχή, η δεύτερη η παραλίμνια και η τρίτη η ημιορεινή, κυρίως αγροτοκτηνοτροφική και γεωργική περιοχή.
Αυτό χωρίζει από μόνο του το πλάνο ανάπτυξης σε τρία ευδιάκριτα τμήματα.
Το πρώτο και το δεύτερο είναι η προσπάθεια εξασφάλισης υποδομών, οργάνωσης, επιμόρφωσης, κινήτρων για την ανάπτυξη τουριστικών δομών για ήπιες μορφές τουρισμού ή τουριστικές προσεγγίσεις της μιας ημέρας από παραπλήσιες πολύ μεγαλύτερες πόλεις.

Το δεύτερο είναι η εξασφάλιση κατευθύνσεων, υποδομών και οργάνωσης για την αγροτοκτηνοτροφική και γεωργική ανασυγκρότηση. Εύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι τα παραπάνω αποτελούν γενικόλογες τοποθετήσεις. Εύκολα μπορεί να αποδειχθεί το αντίθετο.

Επιτρέπεται άραγε να επιθυμείς να θέλξεις τουρισμό και να μην υπάρχει αξιοπρεπές σύγχρονο πάρκινγκ στην πόλη;
Επιτρέπεται άραγε να προσκαλείς ανθρώπους να επισκεφτούν την περιοχή και να αντικρίζουν την καθαριότητα που ζούμε όλοι καθημερινά;
Άραγε μόνο αρτιμελείς επισκέπτες θα έρθουν περιοχή; Γιατί ράμπες για ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια δεν υπάρχουν πουθενά.

Επιτρέπεται άραγε να μην έχει ο δήμος δημιουργήσει υπηρεσία αρμόδια για την καθοδήγηση των αγροκτηνοτρόφων της περιοχής; Καθοδήγηση επιστημονική με επικεφαλής γεωπόνο ή κτηνίατρο. Καθοδήγηση για επενδυτικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες που συχνά υπάρχουν. Καθοδήγηση για νέες καλλιέργειες ή για την βελτιστοποίηση των ήδη υπαρχόντων.

Όλα αυτά δεν πηγάζουν από καμιά ιδιαίτερη σοφία κανενός από εμάς, αλλά από την κοινή λογική και τη διάθεση ενασχόλησης με τα κοινά για ωφέλεια των συμπολιτών μας και όχι για επαγγελματικές αποκαταστάσεις μόνιμων στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Γι’ αυτό λοιπόν δε θα προσφύγουμε σε καμιά από τις συνήθεις πρακτικές του παρελθόντος, ούτε θα διορίσουμε προφορικά κανέναν, ούτε θα εμφανιστούμε παραμονές των εκλογών ξανά, ούτε θα πορευτούμε σκεπτόμενοι την δική μας προβολή.

Κάνουμε αυτή την προσπάθειά καταβάλλοντας μεγάλο προσωπικό τίμημα για ένα και μόνο λόγο.

Για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο τόπο να ζήσουν τα παιδιά μας, έναν τόπο που θα τα κάνει να νιώθουν μόνο αγάπη για αυτόν και όχι πικρία.

Σημειώσεις:

  1. Το κείμενο μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε υποψήφιο σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας με λίγες μόνο τροποποιήσεις.
  2. Αρχικό κείμενο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡ.ΜΠΙΝΑΣ YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
  3. Επεξεργασία κειμένου VolviPress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.