Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

kostas1Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την ανακοίνωση της υποψηφίας Δημάρχου , ηγήτορα της Λαϊκής Συσπείρωσης, πράγμα που μέχρι στιγμής απέφευγα.

Πίστευα ότι ως αρχηγός της Λαϊκής  Συσπείρωσης  έχει αντιληφθεί ότι ο δρόμος για την ριζική αλλαγή που απαιτείται στον Δήμο Βόλβης περνάει μέσα από την συλλογική προσπάθεια και την συνεργασία των υγειών δυνάμεων και είναι αναγκαιότερος από ποτέ.

Ο αρνητισμός και η προσπάθεια της Λαϊκής Συσπείρωσης  να υποβαθμίσει ένα προεκλογικό  σύνθημα είναι ένα καθαρό δείγμα της εκάστοτε πολιτικής συμπεριφοράς του Περισσού, το οποίο μην έχοντας συγκεκριμένες ρεαλιστικά υλοποιήσιμες προτάσεις λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες σημερινές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες συνδημότες, καταφεύγει στις γνωστές πρακτικές του.

Στον αρνητισμό  όπου μέσω μίας  αόριστης γενίκευσης, εξισώνει  τους  εκ διαμέτρου άνισους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο κομματικό φρασεολόγιο.

Η μετατροπή των Δημοτικών Εκλογών σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης υπό την πνευματική και ιδεολογική καθοδήγηση του ΚΚΕ, κάθε άλλο παρά αδιάφορη μπορεί να χαρακτηριστεί .

Αυτή την στιγμή γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια ενοποίησης όλων των  Δημοτών του Δήμου Βόλβης, ώστε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αφήνοντας κατά μέρους τις στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις που κάποτε χωρίζανε τα χωριά σε 2 και 3 καφενεία, να χτίσουμε επάνω στα ερείπια που τον έχει μεταβάλλει η τωρινή Διοίκηση, ένα νέο Δήμο Βόλβης.

Με την ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζει να διαιωνίζει τον παλαιοκομματισμό που τόσο έντεχνα  υπηρετεί η Κομματική παράταξη της κυρίας Πολυζωίδου.

Μετατρέπει τις δημοτικές εκλογές σε αρένα αναμέτρησης του παλαιοκομματισμού και των ανθρώπων που έχουν την πεποίθηση ότι τα κομματικά πιστεύω του καθενός  δεν έχουν καμία θέση στην Τοπική αυτοδιοίκηση, πιθανότατα και εις βάρος των υποψηφίων του Ψηφοδελτίου της που νοιάζονται μόνο για τα προβλήματα του τόπου τους.

Στις Δημοτικές εκλογές ο κομματισμός δεν έχει καμία θέση.

Τα θέλω της Λαϊκής Συσπείρωσης που δημοσιεύει στην ανακοίνωση της, δεν είναι μόνο δικά της, αλλά είναι το ιδεατό όλων των κατοίκων της Χώρας μας.

Από τα θέλω όμως, για να φτάσει κανείς μέχρι την υλοποίηση τους, βρίσκεται μία άλλη μεγάλη φάση η οποία  ονομάζεται προγραμματισμός, ο οποίος λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις συνθήκες πρέπει να είναι ρεαλιστικός και εφικτός για να υλοποιηθεί .

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέχρι στιγμής σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις της  δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα που να αφορά τρόπους δράσης σε συγκεκριμένες ανάγκες, η ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των Δημοτών.

Αποδεικνύεται ότι πέραν της προώθησης  των θέσεων της Κ.Ε του ΚΚΕ οι οποίες είναι φωτογραφικά ίδιες σε όλους τους δήμους δεν αποτελούν λύση στα  τοπικά προβλήματα που ταλανίζουν τα χωριά που αποτελούν τον Δήμο Βόλβης.

Δεν  υπάρχει υπόβαθρο που να μαρτυρά ότι η εκλογή του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης πρέπει να αποτελέσει επιλογή για τους Δημότες στις ερχόμενες εκλογές λόγο της  έλλειψης  προγράμματος και της προώθηση της πόλωσης μέσω της κομματικοποίησης.

Πρώτον – Τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και εισπράττονται για τον παραπάνω λόγο, ανεξαιρέτως με την ποιότητα παροχής υπηρεσιών που παρέχει στην πραγματικότητα ο τωρινός Δήμος.

Με την κατάργηση των τελών που θα πραγματοποιήσετε το οποίο θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, θα ήταν καλό εκ των προτέρων να μας πείτε, με ποιόν τρόπο θα συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών, η καθαριότητα, η πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων κλπ?

Δεύτερον –  Πώς θα μπορέσετε να λειτουργήσετε μακριά από μικροκομματικές διαδικασίες, την στιγμή που η πολιτική που ακολουθεί ο συνδυασμός σας είναι πιστά κομμένος,  ραμμένος και κολλημένος στα κομματικά ιδεώδη σας?

Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει απάντηση.

Εγώ όμως έχω απάντηση στην γενίκευση στην οποία προχωρήσατε μέσα από την ανακοίνωση σας.

Η περικοπή της χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία είναι γεγονός, όμως γεγονός επίσης είναι ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις, που μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κατάφεραν το ακατόρθωτο.

 

Κωνσταντίνος Π.Αποστολακίδης

Δημότης Δήμου Βόλβης

Η ανακοίνωση της Λαϊκής  Συσπείρωσης

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

                                                 
Θέλουμε  έναν δήμο όπου οι παιδικοί σταθμοί θα είναι σε χώρους με μεγάλες αυλές και πολλά παιχνίδια, όπου κανένα παιδί δεν θα πληρώνει τροφεία, με παιδαγωγούς  και βοηθητικό προσωπικό μόνιμο, με μισθούς τόσο ώστε να ζουν αξιοπρεπώς. Να λειτουργούν και απόγευμα για όσους γονείς εργάζονται.
– Θέλουμε έναν δήμο με γυμναστήρια και μουσικές σχολές για μικρούς και μεγάλους, δωρεάν και με σωστές εγκαταστάσεις. Μόνιμο στήριγμα των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας.
– Σχολεία όπου να μπορούν όλα τα παιδιά να πηγαίνουν, με εξασφαλισμένη την μεταφορά τους.   Να μην πληρώνουν οι σύλλογοι γονέων πετρέλαια, επισκευές, χαρτιά κ.α.
– Να υπάρχουν κοινωνικά φροντιστήρια-να υπάρχει γεύμα για όλα τα παιδιά
– Έναν δήμο όπου οι προσλήψεις θα είναι για μόνιμο προσωπικό, με κριτήρια απαλλαγμένα από το τι ψήφισες.
– Οι δρόμοι σε όλα τα χωριά να είναι ασφαλτοστρωμένοι
– Με αντιπλημμυρικά έργα ,για να μη καταστρέφονται σπίτια και δουλειές.
– Με αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικούς.
– Με δίκτυα ύδρευσης απαλλαγμένα από αμιαντοσωλήνες, με νερό πόσιμο για όλους, με νερό φθηνό γιατί είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
– Με ουσιαστική φροντίδα για τον τουρισμό, με προστασία στο περιβάλλον.
– Ορειβατικές και ποδηλατικές  διαδρομές-υποδομές για σύγχρονα αθλήματα σε βουνό και λίμνη.
– Ανάπτυξη του Ιαματικού τουρισμού
– Παραλίες με καθημερινή φροντίδα και καθαριότητα  και όχι μόνο στην αρχή της περιόδου.
– Με  μέτρα σταθερής  τουριστικής προβολής, για όλη τη διάρκεια του χρόνου.
– Θέλουμε έναν Δήμο που να δημιουργεί έργα υποδομής και να προστατεύει του αγρότες, τους κτηνοτρόφους,    τους επαγγελματίες, όλους τους εργαζόμενους.
– Να κινητοποιηθεί , μαζί με τους κατοίκους, ενάντια στην καταστροφική επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, όπου οι συνέπειες της  είναι απίστευτης κλίμακας και μας αφορά όλους.
– Να μην επιτρέψει να ξεπουληθεί ούτε σπιθαμή από την Δημόσια περιουσία.
– Να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην λειτουργία όλων των νομικών προσώπων του Δήμου, με δικαίωμα Ενημέρωσης κάθε πολίτη.
ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
-Η κρατική χρηματοδότηση του Δήμου έχει μειωθεί κατά  60  %.
-Το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 είναι μόνο 2.512.263 ευρώ, με αμφίβολη χρηματοδότηση.
Αλλά και έτσι να είναι, αντιστοιχούν  106 ευρώ κατά κεφαλήν, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
  – Όλες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου περνούν από τον έλεγχο της Περιφέρειας και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2014 ήρθε «κονσέρβα» από  το υπουργείο Εσωτερικών.
    -Δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους να επιβάλλουν τοπικούς φόρους για την κάλυψη των αναγκών τους, μιας και η χρηματοδότηση από το κράτος είναι πλέον ψίχουλα.
 -Η Τοπική Διοίκηση έχει εξελιχθεί σε μηχανισμό – κρίκο του κράτους σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο, προωθεί και μέσω του «Καλλικράτη» μέρος των στρατηγικών στόχων που προωθεί το κεφάλαιο.
Η «αυτοδιοίκηση» και η «αποκέντρωση» έχουν γίνει ένα ακόμα προπαγανδιστικό σύνθημα στα χείλη των πολιτικών εκπροσώπων της εξουσίας των μονοπωλίων και του κράτους τους, με στόχο να συσκοτίσουν την ουσία «των μεταρρυθμίσεων» στο πλαίσιο της ΤΔ που συμβάλλει από την πλευρά της στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, στην ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων.
Δεν μπορεί λοιπόν ένας Δήμος ,ο Δήμος Βόλβης ,να αποτελέσει ξαφνικά έναν παράδεισο σε μια Ελλάδα που καίγεται.
 Συνθήματα όπως, <εμείς μπορούμε>, <όλοι μαζί,>, <μπροστά>, στερούνται περιεχομένου. Κρύβουν την ουσία ότι σήμερα η αντιπαράθεση πρέπει να είναι γενικευμένη απέναντι στην πολιτική που εξαθλιώνει τους δημότες, τους βυθίζει στη φτώχεια, την ανεργία, την αναδουλειά. Που τους στερεί το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, σε κάθε μορφής κοινωνική πρόνοια.
Η ίδια πολιτική αφαιρεί πόρους από τον Δήμο, τη στιγμή που ο κόσμος φορολογείται βάρβαρα με κάθε είδους τέλη, φόρους, χαράτσια.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης δεν θέλει να πει γενικολογίες, ούτε να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις για να χαϊδέψει τα αυτιά των δημοτών μας. Λέμε ότι θα αντιπαλέψουμε συνολικά όλες τις πολιτικές που οδηγούν τον Δήμο σε μηχανισμό είσπραξης τελών και έκδοσης πιστοποιητικών.
 Θα αγωνιστούμε ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του Δήμου μας, που έρχεται μετά τις εκλογές.
Θα λειτουργήσουμε με απόλυτη διαφάνεια , μακριά από μικροκομματικές διαδικασίες.
Η οργάνωση κοινωνικών δομών για την προστασία και ανακούφιση των πολιτών θα είναι προτεραιότητα μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Η ΙΔΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
 Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης πορεύεται στις εκλογές του Μάη με το κεφάλι ψηλά. Με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σηκώσαμε όλο το βάρος της αποκάλυψης και απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Αναγνωριζόμαστε ως η πραγματικά λαϊκή, άλλη φωνή στο Δήμο. Με μεγάλο μπόι, μετά τις εκλογές, θα τιμήσουμε την ψήφο σας, δε θα πάει χαμένη.
Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ  ΣΕ ΜΑΧΗ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΒΗΣ

1 thought on “Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Μεταφέρω μια ανακοίνωση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης σχετικά με το παραπάνω κείμενο:
    “με αφορμή την ανακοίνωση που κυκλοφορεί σε τοπικό μέσο, ενάντια στη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης…νωρίς είναι ακόμα, μη σας πιάνει πανικός…τους έχουμε μάθει καλά τους “απολιτίκ”…”γιαλαντζί” ανεξάρτητοι υποψήφιοι με εξαρτημένες πολιτικές, που τρέχουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να πάρουν το “χρίσμα”…θα σταθείτε ποτέ απέναντι στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα;…εμείς το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε…αυτό βλέπουν και εκτιμούν και οι πολίτες του Δήμου Βόλβης που αγκαλιάζουν τα ψηφοδέλτιά μας, ο κόσμος που πάει τη Συνείδησή του ένα βήμα πιο μπροστά, πιο θαρρετά από παλιότερες αναμετρήσεις…ο κόμπος έφτασε στο χτένι…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.