Απελευθέρωση άγριων ζώων στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας-Βόλβης

pelargosΤο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) σε συνεργασία με τη «Δράση για την Άγρια Ζωή» και το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας-Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών απελευθέρωση άγριων ζώων τα οποία είχαν νοσηλευτεί στο ΕΚΠΑΖ.

Η επανένταξη των ζώων θα γίνει στις 11 το πρωί κοντά στο κωπηλατοδρόμιο του Λαγκαδά και θα αφεθούν ελεύθεροι 22 πελαργοί και ένας ασβός. Πολλά από τα ζώα είχαν βρεθεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου και με τη συνδρομή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης μεταφέρθηκαν στη Δράση για την Άγρια Ζωή προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΕΚΠΑΖ προκειμένου να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και μπορούν να παραβρεθούν και να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, καθώς αποτελεί μια καλή ευκαιρία να δει κάποιος από κοντά ζώα της ελληνικής πανίδας σε μια ιδιαίτερη στιγμή, όπως αυτή της επιστροφής τους στη φύση. Η υλοποίησή της ενισχύεται από τη στήριξη και την ευγενική χορηγία της οικογένειας Δημοσθένη Δόγκα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή της στο έργο του ΕΚΠΑΖ.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που στηρίζονται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχουν την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Φωτογραφία: Σοφία Τάζογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + sixteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.