Αρμοδιότητα οριστικής έγκρισης κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου Βόλβης

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 16 του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2014 εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση της αρμοδιότητας έγκρισης κοπής δένδρων (τελική απόφαση) σε κοινόχρηστους χώρους, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλβης (αρ. 65 του Ν.3582/10) που σύμφωνα με το αρ. 73 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) πρέπει ούτως ή άλλως να γνωμοδοτήσει για περιβαλλοντικά θέματα.

Απαραίτητη για τη λήψη απόφασης κάθε φορά, είναι η γνωμοδότηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής σχετικά με την υγιεινή κατάσταση των δένδρων.

Η παραπάνω αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με το άρθρο 40 του Ν.1337/83, για περιπτώσεις κοπής δένδρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων ή τις Ζ.Ο.Ε., που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, όπου αρμόδια αρχή είναι η οικεία Πολεοδομική Αρχή

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 276/2014

Με λίγα λόγια όποιος θέλει να κόψει δένδρα σε κοινόχρηστο χώρο του δήμου Βόλβης πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.