Για τον ΥΜΑΘ Γ. Ορφανό μόνο η Ασπροβάλτα έχει Σέρβους Τουρίστες;

orfanosΣυνάντηση του ΥΜΑΘ Γ. Ορφανού με τον Σέρβο υφυπουργό Εργασίας Ιβανίσεβιτς

Θέματα, όπως οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, οι ενέργειες για τα συμμαχικά κοιμητήρια του Ζέιντενλικ και ο τουρισμός συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- στη συνάντηση που είχε, στο ΥΜΑΘ, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός και ο υφυπουργός Εργασίας της Σερβίας Νέναντ Ιβανίσεβιτς, παρουσία του προξένου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Σίνισα Πάβιτς.

«Μιλήσαμε για τις διμερείς σχέσεις, αυτά που μας συνδέουν, την προσπάθεια που κάνει η Σερβία για να εισέλθει στην Ε.Ε., τη στήριξη που της παρέχει η Ελλάδα και ως προεδρεύουσα χώρα το προηγούμενο εξάμηνο και στη συνέχεια. Συζητήσαμε και για τα θέματα τουρισμού» τόνισε ο κ. Ορφανός και συνέχισε: «Μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι πολιτών της Σερβίας επιλέγει την Ελλάδα, ιδιαίτερα εδώ την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Ασπροβάλτας, της Πιερίας, άρα ενδιαφέρει και το υπουργείο αυτή η προσπάθεια να ενισχυθεί. Δηλώνουν ικανοποιημένοι και εμείς από την πλευρά μας προετοιμαζόμαστε πάντα για το καλύτερο».

Ο κ. Ορφανός ανέφερε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διατήρησης των συμμαχικών στρατιωτικών κοιμητηρίων του Ζέιντενλικ, όπου υπάρχει και σερβικός τομέας και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής διμερούς σύμβασης. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο χωρών για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Εμείς μετέχουμε στο καλύτερο επίπεδο, επειδή ακριβώς συνεκτιμούμε την ιδιαίτερη αναφορά που έχει η φίλη Σερβία σε αυτά τα γεγονότα» σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για όλα τα ζητήματα- μεταξύ αυτών και για τα θέματα τουρισμού.

«Οι Σέρβοι έχουν και κοντινότερες θάλασσες, ωστόσο έρχονται μαζικά στην Ελλάδα γιατί αισθάνονται πάρα πολύ φιλικά. Αισθάνονται πάρα πολύ καλά και για αυτό το λόγο έρχονται μαζικά εδώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιβανίσεβιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.