Γλυκερία: Παρασκευή 1 Αυγούστου Γήπεδο Νέων Βρασνών

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Τιμή Εισόδου 10 Ευρώ. Προπώληση 8 Ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων :

α) στο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στον Σταυρό, τηλ. 2397021030
β) Στο κατάστημα COSMOTE του κ. Πασσαλή στον Σταυρό, Τηλ. 2397065569
γ) Στο κατάστημα COSMOTE του κ. Πασσαλή στην Ασπροβάλτα και *2397065569*
δ) Στο γραφείο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης) *2397021727*

Είσοδος δωρεάν για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών

Βιογραφικό

Η Γλυκερία γεννήθηκε στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιο Πνεύμα. Από πολύ μικρή δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από την οικογένειά της με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει μέσα της σε πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη της εμφάνιση στην Ελληνική μουσική σκηνή ήταν το 1974 στην ταβέρνα Ληττώ στην Πλάκα.
Το 1978 ο μεγάλος συνθέτης Απόστολος Καλδάρας προσεγγίζει την Γλυκερία και τελικά πραγματοποιούν μαζί ένα δίσκο, τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με όνομα “Μην κάνεις όνειρα”. Αυτός ο δίσκος ήταν η αρχή μιας αξιοσημείωτης καριέρας.
Το 1980 έρχεται ο δίσκος “Στα Μάτια Κοίτα Με” και η πρώτη της συνεργασία με τον σύζυγό της Στέλιο Φωτιάδη ο οποίος τη συντροφεύει σε ολόκληρη την πορεία της μέχρι σήμερα και πάντα βάζει τη σφραγίδα του στις δισκογραφικές της δουλειές. Το ίδιο έτος η Γλυκερία πραγματοποιεί συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα στο Πλευρό του Γιώργου Νταλάρα. Επόμενος σταθμός της; Τα Σμυρναίικα, παραδοσιακά τραγούδια από τη Σμύρνη που κυκλοφόρησαν το 1981 και την έκαναν ευρέως γνωστή στην Ελλάδα. Ο δίσκος αυτός γνώρισε μεγάλη επιτυχία και πούλησε πάνω από 200.000 δισκους!!

Ένα χρόνο αργότερα λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό ”Europalia” μαζί με τους Γιώργο Νταλάρα, Σωτηρία Μπέλου και Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Το τέταρτο προσωπικό της άλμπουμ έρχεται το 1983 με όνομα “από τη Σμύρνη στον Πειραιά”, ένα άλμπουμ που περιέχει ρεμπέτικα τραγούδια και παραδοσιακά από τη Σμύρνη. Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια μ’ έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Το κοινό την πιστεύει και την αγκαλιάζει.

Το ίδιο έτος κυκλοφορεί ο δίσκος “Με την Γλυκερία στην Όμορφη Νύχτα” που περιέχει τραγούδια τα οποία έχουν ηχογραφηθεί στο ομώνυμο κέντρο όπου η Γλυκερία αποφάσισε να δοκιμάσει μόνη της, τις δυνάμεις της και όπως αποδείχθηκε δεν είχε άδικο. Οι εμφανίσεις της στην Όμορφη Νύχτα σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως και ο δίσκος της, ο οποίος χωρίς υπερβολή έφτασε στην κορυφή. Εχει πουλήσει πάνω από 650.00 albums!! και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα τρία εμπορικότερα άλμπουμ της ελληνικής δισκογραφίας.

Η Γλυκερία φέρεται ως η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια και σε όποια γωνιά της Ελλάδας βρίσκεται ασκεί το φαινόμενο της τεράστιας έλξης πάνω στον κόσμο. Δέχεται εξαιρετικές κριτικές και όπου κι αν εμφανίζεται σπάνε κυριολεκτικά τα ταμεία.

Τον Απρίλιο του 1985 έρχεται το “Τραγούδι Αισθηματικό” να την απογειώσει. Ο δίσκος αυτός ήταν νούμερο 1 στις προτιμήσεις των ακροατών για πολλούς μήνες, περιλαμβάνει τραγούδια όπως τα “πεντοχίλιαρα”, “τα δαχτυλίδια” το “Πήγα Σε Μάγισσες” κ.α πολύ πετυχημένα και αγαπητά σε όλους τους Έλληνες.Και αυτός ο δίσκος της έκανε τεράστιες πωλήσεις. Σύμφωνα με το περιοδικό “Ντέφι” η Γλυκερία για 3 συνεχόμενα χρόνια ήταν η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, αφού μέσα σε αυτή την περίοδο πάνω από 400.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τις συναυλίες της στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αγγλία. Το 1985 εμφανίζεται στο Λυκαβηττό με τον Νίκο Παπάζογλου. Από αυτές τις εμφανίσεις ηχογραφείται ένας δίσκος με τίτλο “Νύχτες Μαγικές Στο Λυκαβηττό”. Την ίδια χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων που έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας η Γλυκερία ανοίγει με μοναδικό τρόπο την τελετή αυτή ερμηνεύοντας ένα μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου (σε μουσική του Γιάννη Μακρόπουλου). Αυτή η τελετή έναρξης μεταδόθηκε δορυφορικά σε 120 χώρες.

Ένα χρόνο αργότερα η Γλυκερία ετοιμάζει τις βαλίτσες της και πετά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , τον Καναδά και την Αυστραλία. Σ’ αυτό το πρώτο της μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό η επιτυχία που γνωρίζει είναι πολύ μεγάλη. Το ίδιο συμβαίνει και στη Γερμανία 4 χρόνια αργότερα όπου εμφανίζεται σε 6 μεγάλες πόλεις αυτής. Εν τω μεταξύ μέσα σ’ αυτά τα χρόνια κυκλοφόρησαν και άλλα cd τα οποία έγιναν ανάρπαστα.Τα cd αυτά ήταν πολυσυλλεκτικά και ειχαν τον τίτλο “μάτια μου“(1986) και “με πανσέληνο“(1987) αντίστοιχα.Το 1988 ολοκληρώνει τη συνεργασία της με την δισκογραφική εταιρία LYRA με μια συλλεκτική δουλειά αφιερωμένη στο δημοτικό νια νησιώτικο τραγούδι που ακούει στον τίτλο “Bόλτα στην Ελλάδα

Το Μάρτιο του 1990 κυκλοφορεί το άλμπουμ ”Όλα Μου Τα Μυστικά” σε μουσική του Στέλιου Φωτιάδη ,το οποίο έγινε χρυσό και ένα χρόνο αργότερα σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου βγαίνει ο επόμενός της δίσκος με τίτλο “Ξημέρωσε” που επίσης γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Το 1992 η Γλυκερία ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για συναυλίες (εμφανίζεται στην Αγγλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο , στη Φινλανδία κτλ) και καταλήγει στην Αθήνα σε μια συναυλία στο Λυκαβηττό η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε cd τον ίδιο χρόνο.

Το 1993 ένα νέο άλμπουμ της Γλυκερίας σε συνεργασία με τον Στέλιο Φωτιάδη τίθεται σε κυκλοφορία με όνομα ” Η Χώρα Των Θαυμάτων”. Κι αυτό το άλμπουμ είχε τεράστια απήχηση στον κόσμο. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η Γλυκερία πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και έπειτα ακολουθούν 2 συναυλίες στο Ισραήλ,”sold out”
Το 1994 μετά από κάποιες εμφανίσεις της στην Αυστραλία η Γλυκερία δίνει μια σειρά από συναυλίες στο Ισραήλ και ανακηρύσσεται ως “Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ”. Ο δίσκος της “Golden Hits ” κυκλοφορεί στο Ισραήλ και γίνεται χρυσό αστραπιαία. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ της παραδίδει το χρυσό κλειδί της πόλης, σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις καθώς και σε ένα δίσκο που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο και ήταν αφιερωμένος στα τρεις χιλιάδες χρόνια της Ιερουσαλήμ με συμμετοχές καλλιτεχνών όπως των Adamo, Sinead O’ Connor, Enrico Macias, Alpha Blondy, Wailers, Marie Laforet, κ.ά. Το 1994 κυκλοφορεί το “ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΔΙΑ” σε μουσική Σ. Φωτιάδη για να ακολουθήσει το 1995 το άλμπουμ “FAR AWAY” και ο πρώτος προσωπικός της δίσκος στη Γαλλία με τίτλο “GOLDEN HITS- THE VOICE OF GREECE”. Το ίδιο έτος ο τότε Πρόεδρος του Ισραήλ , Rabin, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του, εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει την Γλυκερία, η οποία τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Παλάτι.Εκεινη την χρονια συνεργάστηκε μετα απο πολλα χρονια με την Ελένη Βιταλη στο Zoom της πλάκας για λίγες εμφανίσεις,σε ενα μοναδικό απρόβλεπτο προγραμμα που συμμετείχαν οι οπισθιοδρομικοι καμπάνια η Μαριαννα Ζορμπα και ο Νίκος Χατζοπουλος στο βιολί.

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το Cd “Η Γλυκερία Τραγουδά Αντώνη Βαρδή” τη μουσική του οποίου αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Αντώνης Βαρδής. Οι κριτικές για τη συλλογή αυτή είναι εξαιρετικές.
Το 1997 ένας τρίτος Προσωπικός της δίσκος τίθεται σε κυκλοφορία στο Ισραήλ με όνομα “14 Classics” ο οποίος έγινε χρυσός όπως και οι προηγούμενοι 2 που κυκλοφόρησαν εκεί.

Τον Νοέμβρη του 1997 κυκλοφορεί το CD single της Γλυκερίας “Αναπνοή Ανατολή” με μουσική και στίχους από τον Στέλιο Φωτιάδη. Το single αυτό είναι μια πρόγευση του CD “Μάσκα” που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1998. Αξιόλογοι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτό όπως ο Πασχάλης Τερζής, ο Ηλίας Ασλάνογλου και η Νατάσα Άτλας.To cd ακούστηκε πολύ και έγινε πολύ σύντομα χρυσό.

Στις 29 και 30 Μαϊου 1999 η Γλυκερία έδωσε δύο συναυλίες στο Τελ Αβίβ με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ. Οι συναυλίες είχαν τρομερή επιτυχία και τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε στο Ισραήλ ο δίσκος από την ζωντανή ηχογράφηση και τέλη Νοεμβρίου κυκλοφορεί από την Sony Classical σε όλο τον κόσμο το album με τίλτο “Glykeria and the Israel Philharmonic Orchestra”.
Το καλοκαίρι του 1999 η Γλυκερία εμφανιζόταν με τον Τόλη Βοσκόπουλο στο Riba”s στην Αθήνα. Tον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο η Γλυκερία και το συγκρότημα της έκαναν μια μεγάλη περιοδεία στην Αργεντινή, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Τον χειμώνα 1999-2000 εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Πουλόπουλο και τον Τόλη Βοσκόπουλο. Την άνοιξη του 2000 έκανε μια μεγάλη περιοδεία στην Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.
Αμέσως μετά την περιοδεία, εμφανίστηκε για 12 μόνο βραδιές στην μουσική σκηνή “Γραμμές” σε ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, με μεγάλη επιτυχία.

Tον χειμώνα 2000-2001 η Γλυκερία τραγουδούσε στο “Χάραμα” στην Καισαριανή που ο Βασίλης Τσιτσάνης σφράγισε με την πολύχρονη παρουσία του εκεί. Στο “Χάραμα” η Γλυκερία, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Πέτρος Ίμβριος και ο Νίκος Καραγιάννης παρουσίασαν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα το οποίο ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε με τίτλο “Γλυκερία-Χάραμα 2001”.

Το καλοκαίρι του 2001 η Γλυκερία έκανε μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα και έκλεισε τον κύκλο των συναυλιών με μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Tον Σεπτέμβριο του 2001 η Γλυκερία συμμετείχε στον δίσκο του Omar Faruk Tekbilek “Alif” με δύο τραγούδια.
Τον χειμώνα 2001-2002 η Γλυκερία εμφανιζόταν με τον Χρήστο Νικολόπουλο στην “Μέδουσα” σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα της χρονιάς.
Τραγούδησε στο soundtrack της ταινία του Γιάνναρη “Δεκαπενταύγουστος” και πήρε το βραβείο “ΑΡΙΩΝ” της IFPI ως καλύτερη τραγουδίστρια για το 2001 στο λαϊκό τραγούδι.
Την άνοιξη του 2002 κυκλοφόρησε στο Ισραήλ ο νέος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Open Heart”.
Το 2002 κυκλοφόρησε από την EROS MUSIC το διπλό album με τίτλο “Τα ρεμπέτικα της Γλυκερίας” με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών του είδους. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στην Τουρκία από τη SONY MUSIC με τίτλο “Glykeria”s Rebetika Songs“.

To καλοκαίρι του 2002 έκανε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Συμμετείχε και σε δύο συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη με την λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στο Κατράκειο Θέατρο, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, τραγούδησε σε συναυλία του Μάριου Τόκα στο “Ηρώδειο” και σε συναυλία που διοργάνωσε το περιοδικό “Δίφωνο” στο Θέατρο του Λυκαβηττού αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Θόδωρου Δερβενιώτη.
Το χειμώνα του 2002-2003 εμφανίστηκε εκ νέου στο ιστορικό κέντρο “Χάραμα”, όπου σ” ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα τραγούδησε μαζί με την Νατάσσα Άτλας, τον Omar Farouk Tekbilek, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, και τη Μαίρη Λίντα.
Το καλοκαίρι του 2003 συμμετείχε στην συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια της Μικρασίας με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ορχήστρα Εστουδιαντίνα στο Ηρώδειο. Επίσης έδωσε μια συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στο Θέατρο του Λυκαβηττού και ξεκίνησε την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα όπου έδωσε τριάντα συναυλίες. Το καλοκαιρινό της πρόγραμμα έκλεισε με μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Από τον Οκτώβριο του 2003 ως και τον Μάρτιο του 2004 τραγουδούσε στην μουσική σκηνή Σφεντόνα με τον Κώστα Μακεδόνα. Στις 25 Μαρτίου 2004 που ξεκίνησε η Λαμπηδοδρομία έδωσε την πρώτη συναυλία στην Αδρίτσαινα.

Την 1η Μαΐου 2004 έδωσε την πρώτης συναυλία στην Κωνσταντινούπολη στο “ISBANK Concert Hall” με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία είχαν διθυραμβικά σχόλια για την Ελληνίδα τραγουδίστρια.
Τον Μάιο του 2004 κυκλοφορεί ο νέος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Άνοιξη” με 16 τραγούδια που έγραψαν φίλοι της και καταξιωμένοι συνθέτης όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Καζούλης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Χριστόφορος Γερμενής, ο Στέλιος Φωτιάδης, κ.ά. Ερμηνεύει ένα τραγούδι με τον Αντώνη Βαρδή και ένα με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Ο δίσκος έγινε και αυτός πολύ σύντομα χρυσός ενώ σηματοδότησε την επιστροφή της Γλυκερίας στη δισκογραφία μετά από αποχή σχεδόν 8 χρόνων.Το καλοκαίρι του ίδιου έτους εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με τη δική της ορχήστρα .

Τη χειμερινή σεζόν 2004-2005 εμφανίζεται στο Κέντρο “Σφεντόνα” μαζί με τους Κώστα Μακεδόνα, Μελίνα Κανά και Γεράσιμο Ανδρεάτο.Το σχήμα αυτό αφού γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα τον Ιούνιο ανεβαίνει και στη Θεσσαλονίκη.Το καλοκαίρι του 2005 κάνει συναυλίες με τον Κώστα Μακεδόνα σε όλη την Ελλάδα.

Τον Μαρτιο του 2005,η Γλυκερία καλεσμένη του Οικουμενικού Πατριάρχη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας δινει μια και μοναδικη συναυλια στην Πολη,οπου   γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τον χειμώνα του 2005-2006 εμφανίζεται και πάλι στη Σφεντόνα με την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Καίτη Κουλλιά και τον Μιχάλη Τζουγανάκη σε ένα πρόγραμμα που είχε τον τίτλο “τραγούδι απ’ τον τόπο σου”.
Το καλοκαίρι του 2006 κυκλοφορεί ο τελευταίος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “βροχή των αστεριών” στον οποίο συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης,ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Χάρις Αλεξίου, ο Χριστόφορος Γερμενής κ.α.Το cd γνωρίσε τεράστια επιτυχία, έγινε χρυσό ενώ για το τραγούδι “κρυφτό” που συμπεριλαμβάνεται στο cd και ήταν το πιο επιτυχημένο single του, η Γλυκερία πήρε βραβείο καλύτερου έντεχνου βιντεοκλίπ στα μουσικά βραβεία του MAD.
Τον χειμώνα 2006-07 συνεργάστηκε στην Ακτή Πειραιώς με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Στέλιο Διονυσίου και την Μελίνα Ασλανίδου ενώ τον Μητροπάνο την άνοιξη διαδέχτηκε στο σχήμα ο Τόλης Βοσκόπουλος.
Το καλοκαίρι του 2007 υπογράφει συμβόλαιο με την legend όπου και ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά με σπάνια λαικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.Παράλληλα κυκλοφορεί στην Τουρκία ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο”BEST OF GLYKERIA” ενώ ετοιμάζεται για τις εμφανίσεις της τον φετινό χειμώνα στο VOX στο πλευρό του Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Τον Σεπτέμβρη του 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις στο fix της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ενώ την ίδια περίοδο ένα μεγάλο της όνειρο γίνεται πραγματικότητα:κυκλοφορεί το διπλό cd “Τα θεμέλια μου στα βουνά” με 37 λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.Στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου τραγουδα στο αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,σε μια παρασταση με τιτλο «Του έρωτα και της ξενιτιάς».
Tον Δεκέμβρη τoυ 2008 πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Τρίφωνο στη μουσική σκηνή “POLIS THEATER”σε ένα πρόγραμα με την πινελιά της Λ.Νικολακοπούλου. Την Άνοιξη του 2009 πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στις Η.Π.Α. και την Αυστραλία. Μαζί της ήταν ο Κ.Καραφώτης. Το καλοκαίρι του 2009 τη βρίσκει σε μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα με τους μουσικούς της και την Εσουντιαδίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Παράλληλα συμμετέχει σε μια σειρά από συναυλίες – αφιερώματα σε μεγάλες μορφές του Ελληνικού Τραγουδιού, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.Ο χειμώνας του 2009-2010 την βρίσκει στο ΠΛΑΤΟ μαζί με τον με Χρήστο Νικολόπουλο, Μελίνα Ασλανίδου και Κώστα Καραφώτη.Παράλληλα συμμέτεχει  στο cd της Ντιλέκ Κοτς και στο album του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τίτλο “Κολάζ”.Τέλος συμμετέχει στο παιδικό cd του Τάσου Ιωαννίδη “Χαχανα Χ Λαχανα”,και στο νέο cd του Μανώλη Λιδάκη.Tον Mαρτη 2010 στο half note club η Γλυκερία τραγουδά θεατρικά τραγούδια για την ημέρα θεάτρου,μαζι με την Ζ.Τηγανούρια στο ακορντεόν.Η Ανοιξη του 2010 την βρίσκει στο FIX στην Θεσσαλονικη με το σχήμα του Χειμώνα,όπου στην θέση του Κ.Καραφώτη είναι ο Γ.Λιανός.Αρχές του Μάρτη κυκλοφορέι στο Ισραήλ ένα ακόμη best  διπλό cd με τίτλο “The Greek Collection“.

Tον Μαιο του 2010 κανει μια μεγαλη συναυλια στην Αθηνα με την φιλαρμονικη ορχηστρα του δημου Μαντρας Αττικης,ενω τον ιδιο μηνα τραγουδα για τριτη φορα στην Κωνσταντινούπολη στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο παλάτι των σουλτάνων, το Τοπ Καπί,οπου Αποθεώθηκε !!!!

Το καλοκαίρι του 2010 κανει συναυλίες με την Μ.Ασλανιδου και τον Γ.Λιανο,ενω συμμετεχει σε συναυλιες με το Βυζαντινό χορό ΗΔΥΜΕΛΟ παρέα με την Αρετή Κετιμέ.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφορεί το cd  με τίτλο “Η αγάπη είναι ελέυθερη”σε μουσική του Γ.Ζήκα και στίχους της Β.Αλλαγιάννη.Στις 13/10/2010 τραγουδα στο μεγαρο μουσικης Αθηνων με την Συμφωνική Ορχήστρα, την Μεικτή Χορωδία και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων.Συναυλία με τίτλο “Όμορφη Αθήνα, τα τραγούδια της πόλης μας”, με γνωστά τραγούδια αφιερωμένα στην Αθήνα.Tον χειμώνα του 2010-2011 εμφανίζεται στην “Αττική σκηνή” παρέα με τον Κ.Μακεδονα και τον Γ.Θεοφανους σε ενα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα που συζητήθηκε. Η συνάντηση των τριών είχε σαν αποτέλεσμα να ηχογραφηθεί και ένα εξαιρετικό ντουέτο με τον Κώστα Μακεδόνα με τίτλο “Αντικριστά” το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ομότιτλο cd του τελευταίου που κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2011.
Στις 13-3-2011 κλήθηκε για δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη απο τον Πατριαρχη Βαρθολομαίο για την ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας πραγματοποιώντας μια μοναδικη συναυλια που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Τον Μάϊο πραγματοποιεί μια μοναδική εμφάνιση στο χωριό Νίκος Μπελογιάννης, στην Ουγγαρία (χωριό που φιλοξένησε τη δεκαετία του 1950 εξόριστους Έλληνες αριστερούς του ελληνικού εμφυλίου και μετονομάστηκε σε «Νίκος Μπελογιάννης» προς τιμή του ήρωα της αντίστασης) και τον Ιούνιο περιοδεύει για ακόμη μια φορά στον Καναδά και την Αμερική συμμετέχοντας μάλιστα για δεύτερη φορά στην σημαντική διοργάνωση “Τhe Gabby awards” στις 4 Ιουνίου στο Ellis Island, ένα μικρό νησί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Η Γλυκερία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τόσο τη βραδιά των βραβείων καθώς και κατά τη διάρκεια του after party όπου ερμήνευσε τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής, λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά και μεγάλες επιτυχίες.
Την Δευτερα 5 Ιουλιου 2011 συμμετεχει στην τελετή λήξης των Special Olympics Athens 2011 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο τραγουδωντας τον Καραγκιοζη του Δ.Σαββοπουλου.
Στις 15 Ιουλίου 2011 πραγματοποιεί άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στο ανοιχτό θέατρο Harbiye Cemil Topuzlu της Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια του 18ου Τζαζ Φεστιβάλ της πόλης σε μια βραδιά εμπνευσμένη από τις φωνές των γυναικών της Μεσογείου με τίτλο “Mujeres de Αgua – Γυναίκες του νερού”.Εμπνευστής, ο Ισπανός συνθέτης, κιθαρίστας φλαμένκο και παραγωγός Χαβιέ Λιμόν, που έχει βραβευθεί πέντε φορές με Γκράμι στην κατηγορία λάτιν.
Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Μπούικα από την Ισπανία, η Αϊνούρ από την Τουρκία, η Ρίτα από το Ισραήλ ενώ τη συναυλία έκλεισε η Γλυκερία, αποσπώντας τη θερμότατη υποδοχή και συμμετοχή των 4.500 θεατών που είχαν κατακλύσει το χώρο.
Η συνέχεια του Καλοκαιριού τη βρίσκει σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο ενώ το Φθινόπωρο του 2011 επισκέπτεται για πολλοστή φορά την Αυστραλία.

Το 2012 είναι μια πολύ ξεχωριστή χρονιά για τη Γλυκερία αφού παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό μια πολύ σημαντική παράσταση. Με αφορμή τα 90 χρόνια απ’ την καταστροφή της Σμύρνης, η Γλυκερία, αυθεντική ερμηνεύτρια αυτού του είδους, παρουσιάζει, αρχικά στη μουσική σκηνή “Δίπλα στο Ποτάμι” στην Αθήνα και έπειτα σε μουσικές σκηνές και σε συναυλίες το Καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, ένα μοναδικό αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας. Μαζί της σε αυτό το μαγικό ταξίδι που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc και η γλυκόλαλη Αρετή Κετιμέ. Την παράσταση επιμελείται ο Στέλιος Φωτιαδης ενω συμμετείχε με το ακορντεόν ο σολίστας Λαζαρος Κουλαξιζης.
Στις 22 Νοεμβρίου εμφανίστηκε για μία μόνο βραδιά στη μουσική σκηνή Stage στη Ραφήνα. Η συγκεκριμένη παράσταση ηχογραφήθηκε και μεταδόθηκε λίγες μέρες αργότερα από το ραδιόφωνο του BBC.
Το 2013 ξεκίνησε για τη Γλυκερία με την κυκλοφορία δύο ολοκαίνουριων τραγουδιών του συζύγου της Στέλιου Φωτιάδη, με τίτλο “Σ’ αγαπάω” και “Πάλι μόνη“, τα οποία κυκλοφορούν αποκλειστικά από το επίσημο κανάλι της στο youtube, γνωρίζουν ήδη μεγάλη απήχηση και αποτελούν προάγγελο της νέας της δισκογραφικής δουλειάς που αναμένεται σε λίγους μήνες.

Παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα με ένα διαφορετικό απ΄ ότι μας έχει συνηθίσει πρόγραμμα ενώ τον Απρίλιο του 2013 συναντιέται μετά από 10 χρόνια με τον Γιώργο Νταλάρα και παρουσιάζουν στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα!

 

2 thoughts on “Γλυκερία: Παρασκευή 1 Αυγούστου Γήπεδο Νέων Βρασνών

  1. Από τον ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης ανακοινώνεται πως η αναβληθείσα συναυλία της Γλυκερίας, θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 21.30′ στο γήπεδο των Ν. Βρασνών.

  2. Δυστυχώς η συναυλία της Γλυκερίας ακυρώθηκε μετά απο την καταιγίδα που προηγήθηκε. Η επιστροφή των χρημάτων απο την προπώληση των εισητηρίων θα γίνει απο τα γραφεία του ΟΠΑΠ στο δημοτικό κατάστημα στα Νέα Βρασνά, τηλ. 2397021727.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.