Δέσμευση του κ. Τζιτζικώστα για την Αμφίπολη

tzitzikostas-peristeriΟ περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε με την αρχαιολόγο, υπεύθυνη ανασκαφών στην Αμφίπολη, κ Κατερίνα Περιστέτρη. Μετά την συνάντηση δήλωσε τα παρακάτω.

“Συναντήθηκα με την επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη και ενημερώθηκα για όλες τις εξελίξεις. Το έργο των αρχαιολόγων είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Ευχαριστώ την Κατερίνα Περιστέρη για την ιδιαίτερη αναφορά της, ότι “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν η πρώτη που στάθηκε δίπλα στο αρχαιολογικό έργο και στήριξε από την αρχή με όλες τις δυνάμεις της, το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη.”

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης. Ταυτόχρονα, δεσμεύομαι και προσωπικά ότι θα εξασφαλίσουμε τους πόρους για τις υποδομές που θα χρειαστούν στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων το ΣΕΣ 2014-2020, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.