Δήμαρχος Βόλβης: Στον αέρα η μεταφορά προσφύγων από τα Βρασνά σε άλλη δομή

Το ζήτημα της βελτίωσης των δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες στον Δήμο της Βόλβης έθεσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές για το προσφυγικό-μεταναστευτικό με την παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος.

Το βασικότερο ζήτημα που έθεσε στο συντονιστικό ο κ. Λιάμας ήταν η μεταφορά των 300 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα Βρασνά.

Υπενθυμίζεται πως η τοπική κοινωνία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία των Βρασνών με πιο έντονα τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε δηλώσεις του στο Thestival.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας εξήγησε ότι:

«Δεν τίθεται θέμα να μεταφερθούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. Μοναδικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε (σ.σ. στη σύσκεψη) η μεταφορά των προσφύγων από τα Βρασνά σε άλλη τοποθεσία, μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Λιάμας, η μεταφορά των προσφύγων στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών της Ν. Απολλωνίας, δεν είναι εφικτή, καθώς ήδη διαμένουν 1.000 άτομα. Παράλληλα, η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών δεν βρίσκεται σε λειτουργία, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, συνεχίζει να έχει οφειλές προς τη ΔΕΗ. Επίσης, συμπλήρωσε πως, καθώς δεν υπάρχει απόφαση από το συλλογικό όργανο, δεν είναι εφικτή η όποια πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής.

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, «δεν τίθεται θέμα να προστεθούν επιπλέον πρόσφυγες», ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να παραμένει στον αέρα η δυνατότητα να απομακρυνθούν όσοι διαμένουν στην περιοχή των Βρασνών.

thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.