Δελτία τύπου για τον νεκρό από τις πλημμύρες

drimos-plimira-aftokinitoΈνας 49χρονος μελισσοκόμος πνίγηκε τα ξημερώματα όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαινε αυτός και ο γιος του παρασύρθηκε από νερά στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

Το θύμα συνοδευόμενο από τον γιο του είχαν πάει να δουν την κατάσταση των μελισσιών τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανησυχώντας για την έντονη καταιγίδα που επικρατούσε όλη νύχτα στην περιοχή. Ωστόσο έξω από το χωριό σε έναν αγροτικό δρόμο τα νερά ήταν ορμητικά και παρέσυραν το αυτοκίνητο το οποίο αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 49χρονος και να τραυματιστεί σοβαρά ο 19χρονος γιος του. Tραγική ειρωνεία ότι οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον 49χρονο καθώς παρασυρόταν από τον χείμαρρο λίγο πριν χάσει την ζωή του.

Δήλωση της Κατερίνας Μάρκου για τον τραγικό χαμό του 49χρονου 

Με αφορμή την είδηση του θανάτου άνδρα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της βροχόπτωσης, η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς, η κοινή γνώμη με λύπη πληροφορήθηκε το θάνατο ενός συμπολίτη μας στο Ωραιόκαστρο εξαιτίας δρόμου που πλημμύρισε λόγω της χθεσινοβραδινής βροχόπτωσης στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Δρυμού.

Είναι τραγικό στην Ελλάδα του 2014 να μετράμε νεκρούς από φυσικά καιρικά φαινόμενα και μάλιστα όχι ακραία. Δεν είναι τυχαίο που κατά τη διάρκεια της χθεσινής νεροποντής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δέχτηκε 55 κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και σπίτια μόνο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου 49χρονου συμπολίτη μας για την τραγική αυτή απώλεια.

Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του Ωραιοκάστρου κάθε φορά που έρχεται το φθινόπωρο και οι βροχές δεν είναι καινούρια. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και ενέργειες (αντιπλημμυρικά έργα, συντήρηση του οδικού δικτύου,  καθαρισμός και χαρτογράφηση των ρεμάτων) για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο μέλλον.».

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό ενός συμπολίτη μας από τις πλημμύρες στο Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου κατά τη χθεσινή σφοδρότατη νεροποντή:

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να περισώσει την περιουσία του κατά τη χθεσινή νεροποντή στο Δρυμό.

Έχουμε πολλές φορές όλοι μας ομολογήσει ότι η φύση εκδικείται. Το διαπιστώνουμε κάθε φορά που βρέχει, κάθε φορά που πλημυρίζουν οι δρόμοι, κάθε φορά που γίνονται καταστροφές. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να μπαζώνουμε τα ρέματα, να αδιαφορούμε και να καταστρέφουμε το περιβάλλον. Η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και η αδιαφορία και αδράνεια από την πλευρά της πολιτείας είχαν ως αποτέλεσμα αυτή τη φορά το χαμό ενός συμπολίτη μας με τον πιο άδικο τρόπο.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και η λήψη άμεσων μέτρων, όπως καθαρισμός των υδατορεμάτων, κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, συντήρηση οδικού δικτύου, είναι επιτακτική ανάγκη για να σταματήσουμε πια να θρηνούμε θύματα και να καταγράφουμε απλώς τις ζημιές μετά από κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο.»

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five + 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.