Δεν συζητά παραίτησή του ακόμα και σε ήττα ο Σαμαράς

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με το κυβερνητικό στρατόπεδο να περνάει αμέσως στην επίθεση αφού με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σήμανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Χρησιμοποιώντας τη φράση “είμαι εδώ” την όποια επανέλαβε τρεις φορές ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς έσπευσε άμεσα να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου ενώ έδωσε και το στίγμα της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ η οποία θα βασιστεί στο μότο “Αλήθεια – Ευθύνη”.

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα και στη βάση του κόμματός του αφού άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση ήττας, ενώ υποστήριξε ότι η “νίκη είναι δική μας”.

Κυβερνητική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους έλεγε μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι “τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στη ΝΔ, η καταλληλότητα Σαμαρά και η ψαλίδα κλείνει αισθητά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις”.

Ακόμα, η ίδια πηγή μίλησε “για την αγανάκτηση προς την αντιπολίτευση καθώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές” ενώ υποστήριξε ότι στις εκλογές ο κόσμος ψηφίζει για το μέλλον”.

Επιτέθηκε μάλιστα και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ό,τι είπαν καταγγέλθηκε διεθνώς. Να δούμε ποιοι θα φύγουν με ελικόπτερα, μετά τις εκλογές».

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κυβερνητική πηγή σχολίασε: «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δώσαμε την ευθύνη στους βουλευτές. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι υπερψήφισαν». Και πρόσθεσε: “Δούλεψε η τρομοκρατία”.

Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα επιχειρήσει άνοιγμα για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στελέχη που το προηγούμενο διάστημα αποχώρησαν από τη ΝΔ και στην προεδρική εκλογή στήριξαν την υποψηφιότητα Δήμα.

Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο στα ψηφοδέλτια της γαλάζιας παράταξης να συμπεριληφθούν οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τη Χ.Α Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Τέλος υποστήριξε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ότι «Αν βγούμε εμείς κλείνουμε on time. Τα έσοδα πάνε καλά. Η επιλογή της επίσπευσης των εκλογών συνδέεται με την παράταση του προγράμματος».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.