Δημοτικές Εκλογές – Απογοήτευση ή ευκαιρία για αλλαγή;

denvgenoume1Ζούμε σε μία εποχή που κυριαρχεί η απογοήτευση. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δεν έχουν αφήσει κανένα αλώβητο. Αντίθετα, για πολλούς συμπολίτες, η αγωνία για το αύριο και η σκληρή μάχη για επιβίωση έχουν επηρεάσει δραματικά τη ζωή τους, οδηγώντας τους κυριολεκτικά σε απελπισία. Αυτός είναι και ο λόγος που το δικαίωμα της λαϊκής θέλησης να εκφραστεί στις εκλογές του Μαΐου κινδυνεύει σοβαρά. Στρέφοντας την πλάτη τους στην πολιτική και τους πολιτικούς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να εκφράσουν το θυμό και την απελπισία τους, με αδιαφορία και αποχή. Το μόνο όμως που εξασφαλίζουν έτσι είναι να μείνουν ίδια, όσα ακριβώς θα εύχονταν να αλλάξουν.

Η ζωή στον Δήμο είναι υπόθεση όλων μας. Τα προβλήματά του, η χαμηλή ποιότητα της καθημερινής ζωής, το πόσιμο νερό, η αυθαιρεσία στο δημόσιο χώρο, μας αφορούν όλους. Δικαιώματα που θα έπρεπε να θεωρούμε δεδομένα όπως οι ίσες ευκαιρίες, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, χρειάζεται να τα διεκδικήσουμε εξαρχής. Γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να καταθέσουμε σ’ αυτές τις εκλογές με την ψήφο μας μια διαφορετική πρόταση, για να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Αν λοιπόν υπάρχει μια κίνηση Ανεξάρτητη, χωρίς κανενός είδους κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις, που πιστεύουμε ότι εκφράζει το πνεύμα και τις ανάγκες του καιρού, ένα συνδυασμό που θα καταφέρει να εμπνεύσει ανθρώπους με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω και να δημιουργήσει τέτοια χημεία μεταξύ τους, ώστε να συνθέσουν τα καλύτερα στοιχεία των ιδεολογιών τους και να δεσμευτούν σε ένα κοινό πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Με την ψήφο μας διαλέγουμε τι είδους τόπο θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και σε τι είδους τόπο θέλουμε να ζούμε εμείς οι ίδιοι.  Δηλώνουμε το παρόν μας, τη συμμετοχή και τις επιλογές μας. Η αποχή δεν είναι η λύση. Έχουμε δημοτικές όχι εθνικές εκλογές. Ο θυμός, η αποστροφή και η απάθεια για τις πολιτικές πρακτικές που μας οδήγησαν ως εδώ, δεν αλλάζουν το μέλλον μας. Το αφήνουν σκοτεινό και αβέβαιο. Γι’ αυτό πρέπει να μην μείνουμε αμέτοχοι. Να ψηφίσουμε, όποια κι αν είναι η επιλογή μας.

Πρέπει να πιστέψουμε πως έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα δεδομένα και πως ο Δήμος Βόλβης αξίζει περισσότερα! Ας τον υπερασπιστούμε όλοι.

anentaxtos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.