Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Αγίας Τριάδος Μοδίου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και πνευματικής ανατάσεως το, Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, τελέστηκαν τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγίας Τριάδος Μοδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Την Ακολουθία του Αγιασμού ετέλεσε ο οικείος Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Εφημέριο της Ενορίας Οικ. π. Παναγιώτη Χαλιάζη.

Το νεόδμητο Πνευματικό Κέντρο απαρτίζεται από έναν ημιυπογείο όροφο 125 τ.μ., με επιπλέον βοηθητικούς χώρους 38 τ.μ., με υπερυψωμένο ισόγειο όροφο 168 τ.μ. με τους απαραιτήτους βοηθητικούς χώρους και την κουζίνα του και τον επάνω πρώτο όροφο 135 τ.μ., ο οποίος εξωτερικά έχει διαμορφωθεί και εσωτερικά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως οικία του εκάστοτε Ιερέως και ξενώνας της Ενορίας.

Ήδη ο ημιυπόγειος και ο ισόγειος όροφος ολοκληρώθηκαν και συνεχίζεται η διαμόρφωση του επάνω πρώτου ορόφου.

Τον θεμέλιο λίθο του Πνευματικού Κέντρου έθεσε προ δεκαετίας ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κυρός Νικόδημος, ο οποίος και συνέλαβε την ιδέα της ανυψώσεως του ωραίου τούτου Οίκου.

Ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος με την ανάληψη των καθηκόντων του έδωσε εντολή να συνεχιστούν εντατικώς οι εργασίες αποπερατώσεως του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο ήταν αδιαμόρφωτο.

Και σήμερα, με τη χάρη του Θεού, και με δαπάνες αποκλειστικώς και μόνο του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνης Μοδίου και συμβολή των Διοικητικών του Συμβουλίων, φθάσαμε στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου.

Να σημειώσουμε ότι Μητροπολιτικός Επίτροπος στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο ωρίσθη παρά του Σεβασμιωτάτου ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Παν. Αρχ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς, ο οποίος με μεράκι και φροντίδα πολλή και κατόπιν εντολών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, βοήθησε καθοριστικά να φθάσει το έργο στο σημερινό του σημείο.

Ο ευλογημένος Λαός του Μοδίου χάρηκε για τα εγκαίνια αυτά και προσήλθε για να απολαύσει το νέο του Πνευματικό απόκτημα και να χαρεί με την Τοπική του Εκκλησία.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Δημ. Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Δεμερτζής, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών – Καταδρομών Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κωστούδης με τους Συμβούλους του, και οι Πρόεδροι των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Με μια ευγενική κίνηση ο Σεβασμιώτατος παρεχώρησε “άχρις καιρού” την ημιυπογείο αίθουσα των 163 τ.μ. στους Προέδρους των Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγων κατόπιν αιτήσεώς τους, με σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους σε συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία.

Στην ομιλία του ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιγνάτιος, με την οποία προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και την ομήγυρη, υπενθύμισε τον πόθο του αειμνήστου Νικοδήμου προς ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου, τις άοκνες προσπάθειες του νυν Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου για την ολοκλήρωση του έργου και τον πόθο της τοπικής κοινωνίας να απολαύσει το παραδοσιακό τούτο κτίριο.

Εκφράζοντας μάλιστα το χαρμόσυνο κλίμα της ημέρας, με σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου, παρέδωσε σε πέντε πολύτεκνες οικογένειες αντίστοιχα φάκελλα με σοβαρό χρηματικό ποσό εκ μέρους του Προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνης Μοδίου προς στηριγμό τους στους δύσκολους σημερινούς καιρούς.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του διαβεβαίωσε την τοπική κοινωνία ότι ανύστακτη θα είναι η φροντίδα της Μητροπόλεως και του Προσκύνηματος για την Ενορία και το Πνευματικό Κέντρο του Μοδίου και κυρίως για την αποπεράτωση της εφημεριακής κατοικίας.

Ζήτησε επιπλέον από την τοπική κοινωνία να έχει εμπιστοσύνη στην Εκκλησία της και ανεκοίνωσε ότι το Προσκύνημα παραλλήλως με τα ως άνω θα έλθει αρωγός στο έργο του Ιδρύματος Γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως που εδράζεται στην Αρναία και επίκειται η επέκτασίς του με την ένταξή του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Τέλος, προσεφέρθησαν εδέσματα και γλυκίσματα, σε όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι και παρεκάθησαν στο νεόδμητο κτίριο.

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Μόδι

Χρήστος Καναρόπουλος

romfea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.