Εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται

panselinosΟι παροιμίες του λαού μας είναι πάνσοφες. Στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα η παροιμία του τίτλου. Βέβαια καλές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά προτεραιότητα έχει πάντα ο Άνθρωπος και οι βιολογικές ή άλλες ανάγκες του.

Κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, πλαισιώνοντας για άλλη μια χρονιά τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Οι 140 και πλέον εκδηλώσεις, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους διεξάγονται απόψε υπό το φως της πανσελήνου, περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Όλες οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του, την τοπική αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη του φυλακτικού προσωπικού, έχουν ελεύθερη είσοδο.

Ειδικά για την Αττική φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό έως τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου.

Επιπλέον, στον κατάλογο των εκδηλώσεων έχουν συμπληρωθεί επίσης οι ξεναγήσεις με τις «Ιστορίες της Σελήνης» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 20:30 έως 22:00 (το μουσείο θα είναι ανοιχτό ως τις 24:00), η ελεύθερη πρόσβαση στο Κάστρο Τρικάλων που θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00, η μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι, μάγια μου’ κανες» με τη Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (τραγούδι) και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (κιθάρα) στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, στις 21:00 και η μουσική εκδήλωση με τη χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και τον Δημήτρη Λιγνό στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, στις 21:00 (το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από 20:30 έως 23:30).

Αύριο, Κυριακή 30 Αυγούστου, θα διεξαχθούν στον Ναό του Απόλλωνα (Μητρόπολη Καρδίτσας) μουσική εκδήλωση με έντεχνη μουσική από τοπικό καλλιτεχνικό σχήμα της πόλης της Καρδίτσας, στο Β΄ Αρχαίο θέατρο Λάρισας μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων και στη Βασιλική Α΄ Αγίου Δημητρίου (στον Αρχαιολογικό χώρο Φθιωτιδών Θηβών Νέας Αγχιάλου), στις 21:00, η συναυλία «Λυρικές φωνές κάτω από την Πανσέληνο» με τις Κ. Αποστολοπούλου, υψίφωνο, Τζ. Χατζηδήμου, μεσόφωνο και Ν.Παπαδημητρίου, πιάνο, σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.