Εκδήλωση στη Νέα Μάδυτο σχετικά με την άσκοπη χρήση της αντιβίωσης

xapiaΕκδήλωση στη Νέα Μάδυτο τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, σχετικά με την άσκοπη χρήση της αντιβίωσης και τη χρησιμότητα του εμβολιασμού

Ο δήμος Βόλβης οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση ελεύθερη για το κοινό, με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 5.30 το απόγευμα στη Νέα Μάδυτο (αίθουσα πρώην Δημαρχείου Νέας Μαδύτου).

Ομιλητής είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, παθολόγος και διδάκτωρ Πανεπιστημίου Mainz Γερμανίας, Ξενοφών Κροκίδης, ενώ την ημερίδα θα συντονίσει ο εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλβης, γενικός ιατρός και επιμελητής Β’ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, Χρήστος Χατζής.

Σημειώνεται ακόμα, ότι η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών από τον ελληνικό πληθυσμό έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη και σε πολύ υψηλές θέσεις παγκοσμίως. Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι δημότες για:

  • Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
  • Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση,
  • Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

dimosvolvis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.