Ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης

pressΓια να μπορέσουν οι κάτοικοι του Δήμου Βόλβης να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις αλλά και για να ενημερώνονται πλήρως για όσα συμβαίνουν, πρέπει κατά την γνώμη μας να γίνουν τρία πράγματα.

1. Να οργανωθεί η υπηρεσία online συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ήχος είναι κακός, γίνονται συνεχώς διακοπές και μάλιστα αρκετές φορές με διαφημίσεις.

2. Να ενημερώνεται καθημερινά η Ιστοσελίδα του Δήμου, να αναβαθμιστεί, και να γίνει λειτουργική. Σήμερα ένα μήνα σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Αντιδημάρχων η ιστοσελίδα παρουσιάζει ακόμη τους προηγούμενους.

3. Να δημιουργηθεί Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Οι βασικές αρμοδιότητες του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας είναι οι εξής:

  • Έχει την αρμοδιότητα ενημέρωσης δημοτών και φορέων για την δραστηριότητα της Δημοτικής αρχής και το επιτελούμενο έργο.
  • Οργανώνει συνεντεύξεις τύπου και φροντίζει για την γενικότερη εξυπηρέτηση και παροχή πληροφοριών που αφορούν τον Δήμο.
  • Συνεργάζεται με το Δήμαρχο σε θέματα επικοινωνίας και συντάσσει τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις για τις γενικές δραστηριότητες του Δήμου και των νομικών προσώπων καθώς και των Δημοτικών Κοινοτήτων ειδικότερα και παρακολουθεί τον ημερήσιο τύπο.
  •  Συνεργάζεται με τους δημοσιογράφους ημερησίου και περιοδικού τύπου (τοπικού και Θεσσαλονίκης) για τη δημοσίευση των δελτίων τύπου και διοργανώνει συνεντεύξεις τύπου για τοπικά θέματα
  • Απαντά εγγράφως, σε σχόλια εφημερίδων, ιστοσελίδων, ΜΜΕ κλπ που αφορούν την Δημοτική αρχή και γενικά τον Δήμο και επιμελείται τα θέματα που αφορούν το Γραφείο στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  • Παρακολουθεί όλα τα θέματα και την δραστηριότητα των Ο.Τ.Α. που δημοσιεύονται στον τύπο και στο ίντερνετ
  • Απαντάει καθημερινά στα e-mails των πολιτών για θέματα που τους απασχολούν ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους.
  • Παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα του Δήμου
  • Τηρεί φωτογραφικό αρχείο.

Μία ακόμη από τις πολλές προτάσεις της Volvipress. Η απόφαση υλοποίησης εξαρτάται από το ΔΣ. Ας το θέσει ο πρόεδρος ή κάποιος δημοτικός σύμβουλος σαν θέμα συνεδρίασης.

1 thoughts on “Ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης

  1. Είναι πραγματικά πολύ απλό, εύκολο και εφικτό άνευ κάποιας κοστοβόρας δαπάνης που να εκτρέψει τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Αρχής. Απαιτεί την αξιοποίηση ενός νέου ανθρώπου που έχει βασική γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, και παράλληλα την άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας. Είναι μία υπηρεσία η οποία υπάρχει σε κάθε σύγχρονο δήμο.

    Ελπίζουμε ότι η πρόταση θα βρει ανταπόκριση, μιας και πλην όλων των άλλων, μπορεί να βοηθήσει στην προβολή, και την επικοινωνία με όμορους Δήμους σε χώρες του εξωτερικού, γεγονός που θα συμβάλλει στην πολυπόθητη προβολή του τουρισμού. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.