Ενημέρωση για τους Δασικούς Χάρτες στον Δήμο Βόλβης

Διαφωτιστικές πληροφορίες σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, παρείχαν ειδικοί ομιλητές, στην ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στον Σταυρό, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που είχε θέμα: «Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων», ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επισήμανε ότι το θέμα των δασικών χαρτών, είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους του δήμου Βόλβης, ενός εκτεταμένου δήμου όπου σε πολλά σημεία οι ιδιοκτησίες προσεγγίζουν δασικές εκτάσεις και για τον λόγο αυτό θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, οι ομιλητές της εκδήλωσης, ο δικηγόρος Ιωάννης Χορομίδης, ο δασολόγος Στέργιος Διαμαντόπουλος και ο τοπογράφος Μηχανικός Αθανάσιος Παύλου, αναφέρθηκαν στις σχετικές διαδικασίες με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και τους τρόπους υποβολής αντιρρήσεων. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρόκειται για μια ενέργεια, που έπρεπε να είχε γίνει από την ελληνική πολιτεία εδώ και δεκαετίες, ωστόσο εμπεριέχονται πολλές ασάφειες. Μάλιστα, τόνισαν ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να ενδιαφερθούν άμεσα και να ελέγξουν τι γίνεται με τις ιδιοκτησίες τους, ώστε να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τυχόν αντιρρήσεις, διότι διαφορετικά θα πρέπει να καταφύγουν στη δικαστική οδό (Συμβούλιο της Επικρατείας) με το ανάλογο κόστος.

Οι δημότες του δήμου Βόλβης, μπορούν να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία, στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών:

  • Διεύθυνση Δασών Π.Ε. Θεσσαλονίκης – Ναυαρίνου 28 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Τ.Κ. 55131 – τηλ. 2313309555
  • Δασαρχείο Θεσσαλονίκης – 26ηςΟκτωβρίου 38-40 Τ.Κ. 54627 – Κτίριο ATRINACENTER στην έξοδο του λιμανιού – 5οςόροφος – τηλ. 2313309043
  • Δασαρχείο Λαγκαδά – Κ.Ηλιάδη 4 ΛΑΓΚΑΔΑΣ Τ.Κ. 57200 – τηλ. 2394024024
  • Δασαρχείο Σταυρού – Δασικό Κτίριο Σταυρός Τ.Κ. 57014 – τηλ. 239706120

dimosvolvis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.