Επίσκεψη της Συντονίστριας Μεταναστευτικού ΠΚΜ στο Βαγιοχώρι

Τη Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στο Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδια Συντονίστρια Προσφυγικού -Μεταναστευτικού, κ.  Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Την κ. Δερμεντζοπούλου υποδέχτηκε ο Διοικητής της Δομής, προσφάτως τοποθετημένος από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, κ. Γιώργος Τσαούσης.

Η κ. Δερμεντζοπούλου ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Δομής Βαγιοχωρίου, όπου φιλοξενούνται σήμερα 740 άνθρωποι, αποκλειστικά οικογένειες, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περίπου 400 παιδιά που φιλοξενούνται, σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης.

Επισκέφθηκε όλες τις Οργανώσεις και τους Φορείς που δραστηριοποιούνται στη Δομή (ΔΟΜ, Solidarity Now, ΕΟΔΥ, Υπουργείο Παιδείας), συνομίλησε με εργαζόμενους και φιλοξενούμενους ενώ υποσχέθηκε άμεσες παρεμβάσεις σε θέματα άπτονται της αρμοδιότητά της.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Δομής  κ. Γιώργος Τσαούσης ευχαρίστησε την κ. Δερμεντζοπούλου για την επίσκεψη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον της, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και ειδικά οι Διοικητές των Δομών χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών, προκειμένου να φέρουν σε πέρας το δύσκολο  έργο που τους έχει ανατεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.