Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για το θέμα επιλογής χώρων εγκατάστασης προσφύγων

skines-vagioxoriΤο θέμα της επιλογής χώρων εγκατάστασης προσφύγων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει με νέα ερώτησή της η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου προς: α) τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και β) τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συγκεκριμένα, και πάλι επιλέγονται ακατάλληλοι, χώροι χωρίς καμία υποδομή για την υποδοχή ανθρώπων και οικογενειών ενώ παραμένει το έλλειμμα ενημέρωσης και επικοινωνίας με τις τοπικές αρχές και κοινωνίες που δεν γνωρίζουν ούτε με ποια κριτήρια επιλέγονται κάθε φορά οι χώροι, ούτε και πόσα άτομα θα φιλοξενηθούν.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι η αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης επιτάσσει την εύρεση χώρων όπου να είναι δυνατή η αξιοπρεπής διαβίωση και η πρόσβαση σε στοιχειώδεις υποδομές.

Ρωτά, μεταξύ άλλων, με ποια κριτήρια επιλέγονται και ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληρούν οι χώροι όπου πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες. Επίσης, ρωτά για το σχεδιασμό σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος μίσθωσης ξενοδοχείων για την εγκατάσταση προσφύγων και πότε πρόκειται να ενεργοποιηθεί αυτός.

Επισημαίνει επίσης ότι παραμένουν τα σημαντικά κενά αστυνόμευσης σε όλες σχεδόν τις περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί κέντρα υποδοχής προσφύγων, με αποτέλεσμα να επιτείνεται το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, δεδομένων και των κρουσμάτων εγκληματικών πράξεων που έχουν εκδηλωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.