Η απάτη στο facebook με τις ψεύτικες έρευνες ή διαγωνισμούς από αλυσίδες σούπερ μάρκετ

sklavenitisΓέμισε το facebook με την ψεύτικη έρευνα, (ΑΠΑΤΗ) που καπηλεύεται το όνομα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλου.

Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την άγνοια των χρηστών και με δόλωμα ψεύτικα κουπόνια από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης εξαπατούν τους χρήστες και τους βάζουν να διαδώσουν την απάτη με κοινοποίηση στο προφίλ τους και σε 10 φίλους τους.

Για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί, κάτω από την ψεύτικη ερευνά προβάλουν πλαστά μηνύματα χρηστών του facebook, που φαίνεται πως παρέλαβαν το «δώρο». Ακόμη όποτε και να μπείτε στην σελίδα της απάτης, η έρευνα πάντα ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά και υπάρχει περιορισμένος αριθμός κουνουπιών.

Αν προσέξετε τη διεύθυνση της σελίδας, δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές σελίδες από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης.

Οι πραγματικές σελίδες είναι: για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος η www.ab.gr και του Σκλαβενίτη www.sklavenitis.gr

Μια πραγματική έρευνα καταναλωτών δεν μπορεί να έχει μόνο 3 ερωτήσεις, και καμιά εταιρία δεν σας χαρίζει 100 ευρώ για να απαντήσετε σε τρεις άσχετες με καταναλωτική έρευνα, ερωτήσεις.

Τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο με τις ψεύτικες έρευνες ή διαγωνισμούς από αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο facebook. Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται ονόματα μεγάλων εταιριών και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί και όταν βλέπετε μεγάλα δώρα προς όλους τότε να είσαστε σίγουροι πως είναι ακόμη μια απάτη. Οι εταιρίες δεν σας χαρίζουν εκατοντάδες ευρώ για μερικές κοινοποιήσεις.

Πάντα να προσέχετε τη διεύθυνση της σελίδας (url) και να είσαστε σίγουροι πως είναι η πραγματική σελίδα της εταιρίας και όχι μια σελίδα που προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

ellinikahoaxes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.