Η Εθελοντική Ομάδα Σταυρού πραγματοποίησε την πρώτη της σύσκεψη

νοιάζομαιΥπήρξαν προτάσεις για δράσεις σε διάφορους τομείς για τον μήνα Απρίλιο και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δυο κύριες δράσεις, πρώτη στης 19 Απριλίου το πρωί στο Πλατανόδασος του Σταυρού θα καθαρίσουμε, θα κουρέψουμε , θα βάψουμε τα δέντρα και τα κάγκελα, θα επιδιορθώσουμε την περίφραξη, τις τουαλέτες και το προστατευτικό τοιχάκι στην παραλία.

Η δεύτερη δράση θα πραγματοποιηθεί στης 26 του μήνα στον πανελλήνιο αγώνα που διοργανώνει ο Φ.Ο.Σ εδώ στον Σταυρό και σε όποιο τομέα μας ζητηθεί.

Με την πρώτη σημερινή σύσκεψη είχαμε 28 εγγραφές , ελπίζουμε να αγκαλιάσουν και άλλοι φίλοι αυτή την όμορφη προσπάθεια και να συστρατευθούν μαζί μας, κανείς δεν περισσεύει.

Γκολιδάκης Χρήστος 03/ο4/2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα 27/3 το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού, μετά από συζήτηση επί των προβλημάτων της περιοχής μας και με βάση, α) το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας, β) της 414/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, και γ) το άρθρο 83.3 του Ν.3852/10, αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση εθελοντικής ομάδας πολιτών , με την επωνυμία: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Σκοπός της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού (Ε.Ο.Σ.) Δήμου Βόλβης θα είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης, του πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει της δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά και φιλανθρωπικά αισθήματα, καθώς και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Έργο της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού Δήμου Βόλβης θα είναι η εθελοντική παροχή υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, όπως η κοινωνική προστασία, η υγεία και η αλληλεγγύη, ο πολιτισμός και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ο αθλητισμός και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτόν, η πολιτική προστασία και η συνδρομή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, η προστασία του περιβάλλοντος με δραστηριότητες όπως ο καθαρισμός παραλιών και κοινόχρηστων χώρων, η επικουρική δραστηριοποίησή τους και η αρωγή προς τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλβης.

Οι δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού Δήμου Βόλβης θα αποφασίζονται και θα συντονίζονται από τους ίδιους τους εθελοντές, σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνεται μια φορά τον μήνα.

Ο Δήμος Βόλβης μέσω του εντεταλμένου σύμβουλου Εθελοντισμού κ. Χρήστου Χατζή, δεσμεύθηκε να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την επίτευξη των στόχων της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού Δήμου Βόλβης.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού Δήμου Βόλβης μπορούν να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες το επιθυμούν.
Αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σε ειδικό έντυπο στο δημοτικό κατάστημα Σταυρού, επιλέγοντας τις δράσεις στις οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την κ. Ελένη Τζουβελέκη στο τηλ.: 2397330201, από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού κ. Χρήστο Γκολιδακη στο τηλ. : 6932256446 και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Εθελοντισμού κ. Χρήστο Χατζή.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 + 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.