Η χορωδία του Γυμνασίου Ρεντίνας στον διαγωνισμό του Novisad (Σερβία)

χορωδια1Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε στην Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας (5 – 14 Μαρτίου 2015) και κρίθηκε ότι μπορεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών του Novicad (Σερβία).

Η παρουσία μας εκεί ήταν το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας του σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Διευθυντή της χορωδίας του Δήμου Βόλβης κ. Καραμάνη Σταύρου που ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες του διευθύνοντας την χορωδία μας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Καραμάνη που ανέδειξε με μαεστρία τις δυνατότητες των παιδιών μας. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς κ. Ρούσσου Σοφία και κ. Σκέκλιου Αλεξάνδρα που ανέλαβαν την οργάνωση της δραστηριότητας και τους μαθητές μας που για μια ακόμη φορά μας έκαναν υπερήφανους.

Ο Διευθυντής
Χαραλαμπίδης Θεμιστοκλής
Πληροφορικός

——————

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε από 5-14 Μαρτίου 2015 στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL η οποία καθημερινά γέμιζε ασφυκτικά από γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικούς και φίλους της Χορωδιακής Μουσικής που ήλθαν  για να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τα παιδιά, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές – καλλιτέχνες της συνάντησης.

Η αυλαία του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Μουσικής, έπεσε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, αργά το βράδυ, με τη συμμετοχή 4.500 Χορωδών – εκτελεστών και χιλιάδων ακροατών που απόλαυσαν μια τεράστια  διοργάνωση.

Οι φίλοι της ποιοτικής μουσικής είχαν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια Χορωδιακή πανδαισία με πρωταγωνιστές παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Εκατοντάδες μαθητές δούλεψαν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν το σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα!

Η φωνή, η κατάρτιση και η προσωπικότητα του Αλέξη Κωστάλα ο οποίος ήταν ο παρουσιαστής της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών γοήτευσε τους χιλιάδες επισκέπτες.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Πρόκειται για μία διοργάνωση πρωτότυπη, μοναδική, πολύ όμορφη με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά, με πρωταγωνιστές, μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της  χώρας.

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε από την   Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συμμετείχαν ακόμη, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων,  η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας  (Περιφέρεια Θεσσαλίας)  και   ο Δήμος Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του 33ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή και μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − 15 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.