Θα εγκριθεί το σχέδιο ανάπτυξης για το κάμπινγκ της Ασπροβάλτας;

kampingΔεν εγκρίθηκε το σχέδιο ανάπτυξης του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας από την Μητροπολιτική Επιτροπή

Κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) που αφορά το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας τάχθηκε σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσαμασλή, ο οποίος ζήτησε την ουσιαστική τουριστική αξιοποίηση της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν θετική για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ωστόσο ο κ. Τσαμασλής προχώρησε σε αρνητική εισήγηση για πολιτικούς λόγους, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. “Εισηγήθηκα ότι η περιοχή της Αγίας Τριάδας πρέπει να αξιοποιηθεί πραγματικά, με κάθε τρόπο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και όχι να ξεπουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των ελλειμμάτων και το κλείσιμο της μαύρης τρύπας του κράτους” είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Ιανουάριο προς το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας την ουσιαστική τουριστική αξιοποίηση όχι μόνο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας αλλά και εκείνων του Σέδες και της Ασπροβάλτας.

Τότε είχε προτείνει τα τρία κάμπινγκ να περιέλθουν στους οικείους Δήμους ή στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης υπό την προϋπόθεση να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιωτικές δεσμευτικές επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων στις εν λόγω περιοχές. Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι καλό θα ήταν να κατατίθεται σε κάθε περίπτωση εγγυητική επιστολή, το ποσό της οποίας θα περιέρχεται στο δημόσιο (μέσω του Δήμου ή της Μητροπολιτικής Ενότητας) σε περίπτωση που η επένδυση δεν υλοποιηθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής (στην οποία κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης), ο κ. Τσαμασλής δηλώνει την απόλυτη ικανοποίησή του και για τη συμφωνία των τοπικών φορέων, του δήμου αλλά και της αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού που εκπροσωπήθηκαν στη συνεδρίαση. Σχετικά δε με τα επόμενα βήματα της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, γνωστοποιεί ότι θα σταλεί η απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής προς το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την επανεξέταση του ζητήματος και στόχο την ουσιαστική αξιοποίηση των τριών κάμπινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι το γενικό πλαίσιο για την αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, στις ανατολικές ακτές της Θεσσαλονίκης, που θέτει το ΤΑΙΠΕΔ με τη σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφορά περιοχή συνολικής έκτασης 124 στρεμμάτων και ορίζει τρεις βασικές ζώνες σε αυτήν. Η πρώτη (20 περίπου στρέμματα που αποτελούν το 16,42% της συνολικής έκτασης) θα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους, στη δεύτερη (42 περίπου στρέμματα που αποτελούν το 33,58% της συνολικής έκτασης) θα γίνουν κοινωφελείς υποδομές, και στην τρίτη (62 περίπου στρέμματα που αποτελούν τη μισή έκταση και βρίσκεται στο δυτικό παραλιακό μέτωπο) θα αναπτυχθεί τουριστικό και παραθεριστικό χωριό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.