Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η επίθεση 30 σκύλων σε ηλικιωμένο

3332_408_355
Foto salonicanews.gr

Συγκλονισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης των σκύλων – Στο νοσοκομείο το θύμα από τα αλλεπάλληλα δαγκώματα…

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ένας ηλικιωμένος άνδρας την ώρα που βάδιζε αμέριμνος στο Κόδρα στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν δέχθηκε επίθεση δεκάδων άγριων σκυλιών! Τα ζώα είχαν ξεφύγει από τις πρόχειρες εγκαταστάσεις φιλόζωων, που λειτουργούν παράνομα στο πρώην στρατόπεδο, με την ανοχή του Δήμου Καλαμαριάς και του ΣΥΠΑΖΑΘ.

Ο 75χρονος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού είχε χάσει πολύ αίμα από τα δαγκώματα των άγριων σκυλιών.

Όλα άρχισαν περίπου στις 10.00 το πρωί της Κυριακής (07-12-2014), όταν ο 75χρονος περιπατούσε περίπου στο κέντρο της έκτασης των 500 περίπου στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου, δίπλα ακριβώς από τον χώρο όπου φιλόζωοι κρατούν και περιθάλπουν περισσότερα από 40 σκυλιά, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Ο ηλικιωμένος δεν αντιλήφθηκε ότι για άγνωστο λόγο τα δεκάδες σκυλιά βρισκόταν διάσπαρτα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου. «Ξαφνικά τον είδαμε από μακριά να τον κυκλώνουν καμιά 30αρια σκυλιά» λέει ένας κάτοικος της περιοχής. «Εμείς βρισκόμασταν πίσω από το κλιμάκιο του ΝΑΤΟ, καμιά 500αριά μέτρα μακριά. Ξαφνικά βλέπουμε τα σκυλιά ορμάνε στο άνθρωπο και τον βλέπουμε να πέφτει κάτω. Αμέσως μπήκαμε στα αυτοκίνητα και τρέξαμε προς το μέρος του».

Οι δύο άνδρες, κατάφεραν με τα αυτοκίνητα να διώξουν τα σκυλιά και να σώσουν τον άτυχο ηλικιωμένο από τα δόντια της άγριας αγέλης. Ωστόσο ο 75χρονος είχε δεχθεί πολλές δαγκωνιές σε όλο του το σώμα και αιμορραγούσε.
«Ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» εξηγεί ένας άλλος κάτοικος της περιοχής «Το αίμα έτρεχε ποτάμι. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία, αλλά το αίμα δεν σταματούσε. Ξαφνικά τον είδαμε τον άνθρωπο να χάνει τις αισθήσεις του, προσπαθήσαμε να τον συνεφέρουμε»

Πηγή: Newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.