Ιστορίες Εγκλημάτων: Η Παπαδιά της Λαμίας : Αλέκα Μασιάλα

Στις 12 Οκτωβρίου 2012 η Αλέκα Μασιάλα βρήκε τον 45χρονο σύζυγο της Μίλτο Δράμαλη  λίγο πριν τις 10.00  μέσα σε μια λίμνη αίματος, άγρια δολοφονημένο, στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους, στην οδό Τυμφρηστού στη Λαμία.

Το σπίτι ήταν ελαφρά αναστατωμένο και δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για ληστεία, ωστόσο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται άνδρες του εγκληματολογικού και η ιατροδικαστής κ. Ακριβούση..

Από την πρώτη αυτοψία του Ιατροδικαστή στον άτυχο 45χρονο προέκυψε ότι δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα την ώρα που κοιμόταν. Τραγική ειρωνεία. Λίγο πριν είχαν γιορτάσει τα γενέθλια της 42χρονης συζύγου Αλέκας, όπως η ίδια είπε στους αστυνομικούς.

Η νεκροψία νεκροτομή και οι απαντήσεις από τις τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως σε αρκετά γκρίζα σημεία της υπόθεσης, εάν δηλαδή το θύμα ήταν σε καταστολή και άλλες λεπτομέρειες, που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της ασφάλειας από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με ληστεία, αλλά με ένα στυγερό έγκλημα, που έκρυβε πολύ μίσος παρόλο που ο δολοφόνος προσπάθησε να σκηνοθετήσει ένα σκηνικό ληστείας, ανοίγοντας κάποια συρτάρια μέσα στο σπίτι, οι αστυνομικοί δεν ξεγελάστηκαν.

Ο 45χρονος ήταν χτυπημένος με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι. Η γυναίκα του είπε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ κοιμήθηκε στο κάτω διαμέρισμα με τους γονείς της και ότι όταν ανέβηκε στο πάνω διαμέρισμα, βρήκε τον σύζυγό της δολοφονημένο.

Αυτό που ψάχνουν απεγνωσμένα οι αστυνομικοί είναι το φονικό όπλο, που πιθανότατα είναι κάποιο σφυρί, σκεπάρνι, σίδερο, ή κάτι παρόμοιο.

Οι αντιφάσεις

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανέκριναν τη σύζυγο του 45χρονου μαζί με τους γονείς της. Το βράδυ άφησαν τους γονείς να πάνε στο σπίτι και σήμερα το πρωί τους οδήγησαν και πάλι στα γραφεία της Ασφάλειας.

Στην κατάθεσή της η 42χρονη είχε πολλές ανακολουθίες, ενώ τα όσα έλεγε έρχονταν σε αντίφαση με τις καταθέσεις των γονιών της, οι οποίοι ήταν παρόντες στο πάρτι γενεθλίων, το βράδυ της δολοφονίας.

Προέκυψαν, όμως, ανακολουθίες και αναντιστοιχίες μεταξύ της περιγραφής της 42χρονης και των ευρημάτων στον τόπο του εγκλήματος.

Μετά από λεπτομερή αυτοψία το τόπου του εγκλήματος και μεθοδικότητα στις έρευνες, η Αστυνομία εξιχνίασε άμεσα την ανθρωποκτονία.

Αν και αρχικά, η 42χρονη προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την αστυνομία, λέγοντας πως ο σύζυγός της ήταν θύμα αδίστακτων ληστών, οι αρχές απέκλεισαν από την αρχή αυτό το σενάριο και κατάφεραν να εξιχνιάσουν την άγρια δολοφονία.

Υπό το βάρος των εξελίξεων η 42χρονη αναγκάστηκε να ομολογήσει και να κατονομάσει και τον εραστή, συνεργό της.

Οι δύο εραστές συνελήφθησαν από την αστυνομία και έπειτα από πολύωρες ανακρίσεις ομολόγησαν  τη στυγερή δολοφονία του 45χρονου.

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κι από εκεί στον ανακριτή Λαμίας, ο οποίος εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος  για ανθρωποκτονία με πρόσθεση κατά συναυτουργία. Η Αστυνομία κατέσχεσε το κυνηγετικό όπλο της δολοφονίας  και το έστειλε για εργαστηριακή εξέταση.

Η ιστορία της διαβόητης παπαδιάς αποτέλεσε δυστυχώς πηγή έμπνευσης για την 42χρονη Αλέκα Μασιάλα στη , η οποία σε συνεργασία με τον εραστή της σκότωσε τον 45χρονο σύζυγο και πατέρα των δύο παιδιών της.

Το σατανικό ζευγάρι νόμιζε πως τα είχε όλα σωστά μελετημένα και με κάθε λεπτομέρεια, ωστόσο και σε αυτό το έγκλημα πάθους, όπως και σε εκείνο, όπου πρωταγωνίστρια ήταν η παπαδιά, οι δράστες δεν είχαν καταστρώσει τελικά και το καλύτερο σχέδιο και τελικά οι χειρισμοί τους, τους πρόδωσαν.

Επιπλέον, οι δύο δράστες δεν είχαν συμφωνήσει σε ένα κοινό σενάριο κατάθεσης, ούτε είχαν κρατήσει κρυφή τη σχέση τους, αφού υπήρξαν μαρτυρίες για το δεσμό τους. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, ύστερα από την οποία αποκαλύφθηκαν οι επαφές της 42χρονης με τον εραστή της.

Η ομολογία

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η σύζυγος άφησε ανοιχτή την πόρτα για να μπει μέσα ο εραστής, αλλά την ώρα του φόνου ήταν στο διπλανό δωμάτιο.

Η εκτέλεση του 45χρονου Μίλτου Δράμαλη έγινε με πυροβόλο όπλο τύπου «φλόμπερ» (αεροβόλο Baikal) το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του εραστή της 42χρονης.

Αρχικά χτύπησαν πολλές φορές, με το πίσω  μέρος του όπλου, το κεφάλι του θύματος και στη συνέχεια να του έδωσαν την χαριστική βολή.

Έπειτα, το ζευγάρι των δολοφόνων είχε το χρόνο να καθαρίσει το διαμέρισμα, να εξαφανίσει κάποια στοιχεία και να το αφήσει σε τέτοια κατάσταση που να υποδηλώνει ληστεία.

Οι δύο δράστες, οι οποίοι διατηρούσαν ερωτική σχέση εν αγνοία του 45χρονου, επέλεξαν την ημέρα των γενεθλίων της 42χρονης για να βγάλουν από την μέση τον άτυχο 45χρονο την ώρα που κοιμόταν.

Η απολογία

Αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα Δικαστήρια της Λαμίας, για να δουν και να αποδοκιμάσουν το σατανικό ζευγάρι που απολογήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του ζευγαριού στα δικαστήρια, λιγοστοί συγγενείς του θύματος, τούς επιτέθηκαν φραστικά.

Και οι δύο κατηγορούνται για τον φόνο του 45χρονου Μιλτιάδη Δράμαλη, συζύγου της 42χρονης κατηγορουμένης η οποία μάλιστα φέρεται να τον είχε προσχεδιάσει.
Η 42χρονη Αλέκα Μασιάλα διατηρούσε  εξωσυζυγική σχέση με τον 45χρονο Ταξιάρχη Γεωργίου που φέρεται να πάτησε την σκανδάλη και να εκτέλεσε τον άτυχο πατέρα δύο παιδιών την ώρα που κοιμόταν.

Μάλιστα οι δύο εραστές  είχαν ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.
Οι αστυνομικοί, επειδή φοβήθηκαν λιντσάρισμα από τους συγγενείς του θύματος, που απειλούσαν κι έβριζαν, τους έβαλαν κρυφά από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου για να τους οδηγήσουν ενώπιον του Ανακριτή.

Πρώτος μπήκε ο 45χρονος εραστής και δολοφόνος, με κουκούλα στο κεφάλι, ανέκφραστος και ψυχρός. Έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας του ο 45χρονος δράστης επέρριψε τις ευθύνες στη σύζυγο του θύματος, υποστηρίζοντας ότι εκείνη τον πίεζε διαρκώς «να τον βγάλουν από τη μέση».

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι των εραστών είχαν σχεδιάσει το έγκλημα από κοινού.

Την στιγμή που έμπαινε μέσα η 42χρονη είπε πως έχει μετανιώσει για την δολοφονία του συζύγου της.
Λίγα λεπτά αργότερα, στο διάδρομο, την αντίκρισαν οι συγγενείς του θύματος και ξέσπασαν.

Η 42χρονη «παπαδιά» της Λαμίας, κατηγόρησε το θύμα ότι την κακοποιούσε για χρόνια, και  περιέγραψε με μελανά χρώματα τον έγγαμο βίο της, κάνοντας λόγο για έναν «απίστευτο Γολγοθά». Η συζυγοκτόνος υποστηρίζει ότι τα προβλήματα μεταξύ τους ξεκίνησαν μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, όταν το θύμα άρχισε να γίνεται πολύ βίαιο, εξαιτίας του εθισμού στο αλκοόλ.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, έφτασε στο σημείο να την χτυπά, ενώ εκείνη ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Η 42χρονη είχε απευθυνθεί, όπως η ίδια αποκαλύπτει, και στην αστυνομία, στον δικηγόρο της αλλά και σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών.

Ο εισαγγελέας Λαμίας άσκησε δίωξη σε βάρος και των δύο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η Δίκη

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας πέφτει η αυλαία του άγριου  φονικου του 45 Μίλτου Δράμαλη, που αρχικά η σύζυγος Αλέκα Μασιάλα προσπάθησε να παρουσιάσει ως ληστεία στους αστυνομικούς.

Και οι δυο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για την πράξη τους και ζήτησαν συγνώμη από τις οικογένειές τους και την οικογένεια του θύματος.

Η πλευρά του κατηγορουμένου Ταξιάρχη Γεωργίου προσπάθησε να πείσει ότι ο θάνατος δεν προήλθε από το φλόμπερ, αλλά από χτυπήματα που είχαν προηγηθεί, γι αυτό είχε ζητήσει να καταθέσει και η ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση, ωστόσο δεν έπεισε τους δικαστές και τους ενόρκους. Κατά την διάρκεια της δίκης ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλο και δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά. Αλληλοκατηγορήθηκαν και προσπάθησαν να τα φορτώσει ο ένας στον άλλο. Η τελική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Άμφισσας ήταν ισόβια και για τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Μιλτιάδη Δράμαλη, που τον Οκτώβριο του 2012 συγκλόνισε τη Λαμία και όλο το πανελλήνιο.
“Άδικη η απόφαση…”, λέει ο Αποστόλης Λύτρας, συνήγορος υπεράσπισης της 42χρονης συζύγου.

“Είναι μια άδικη απόφαση για μας. Δεν προέκυψε από πουθενά ηθική αυτουργία και πιστεύουμε ότι στο Εφετείο θα ανατρέψουμε αυτήν την άδικη απόφαση. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για μια κακοποιημένη γυναίκα και δυο κακοποιημένα παιδιά….”, είπε αμέσως μετά τη δίκη ο κ. Λύτρας.

Έρευνα – επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.