Ισόβια στον δολοφόνο της αεροσυνοδού Μόνικα Κωνσταντινίδου

images (1)Ισόβια επέβαλε το δικαστήριο στον Θάνο Σχοινά που σκότωσε πέρυσι τον Αύγουστο την 25χρονη Μόνικα Κωνσταντινίδου αεροσυνοδό , σύντροφό του και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε ρυάκι στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς τους Ευζώνους.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε τον 21χρονο ένοχο για δολοφονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δίχως να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενώ η απόφαση της έδρας προκάλεσε την ικανοποίηση των συγγενών του θύματος που είχαν αποδοκιμάσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής  διαδικασίας τον κατηγορούμενο.

Το χρονικό του Θανάτου

aerosynodos-660

Το αποτρόπαιο έγκλημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 16 Αυγούστου 2013 , με θύμα την 25χρονη Μόνικα Κωνσταντινίδου,  αεροσυνοδό από τη Θεσσαλονίκη.

Η Μόνικα Κωνσταντινίδου, 25 χρόνων, είχε χαθεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Αυγούστου από το σπίτι της στη Μοναστηρίου. Λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της είχε συναντηθεί με τον κατά πέντε χρόνια μικρότερο της φίλο και του ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσουν τη σχέση τους. Ο 20χρονος Θάνος Σχοινάς ,τότε φοιτητής στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού, την πίεζε και μάρτυρες τους είδαν να λογομαχούν.

Η Μόνικα Κωνσταντινίδου, εργαζόταν ως αεροσυνοδός σε ρωσική αεροπορική εταιρεία, ενώ όταν δεν είχε πτήση δούλευε ως ταμίας σε ταβέρνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκείνη τη νύχτα έφυγε με μια συνάδελφο της, την οποία άφησε στο σπίτι της, λέγοντας της ότι θα επιστρέψει στο δικό της γιατί τα ξημερώματα θα ταξίδευε με πτήση εξωτερικού.

Ο φίλος της έμενε στην ίδια γειτονιά. Όλα δείχνουν πως της έστησε καρτέρι θανάτου. Οι συγγενείς της βρήκαν το αυτοκίνητο της κανονικά παρκαρισμένο έξω από το σπίτι τους. Η κοπέλα είχε πει στη μητέρα της να την ξυπνήσει στις έξι το πρωί για να ετοιμαστεί για την πτήση που είχε. Εκείνη την ώρα έγινε αντιληπτή και η εξαφάνιση της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 25αχρονη Μόνικα Κωνσταντινίδου είχε στείλει στις 8 Αυγούστου μήνυμα στον πατέρα του δράστη, με το οποίο ζητούσε να μεσολαβήσει ώστε ο 20χρονος να την αφήσει ήσυχη. Τα λόγια της σοκάρουν:

«Παρακαλώ, κάντε κάτι με το γιο σας. Δεν με αφήνει σε ησυχία. Όπου κι αν πάω, είναι πίσω μου. Σας παρακαλώ μαζέψτε τον. Φοβάμαι!».

Δύο μέρες μετά η 25χρονη αεροσυνοδός έπεφτε νεκρή από τα χέρια του 20χρονου Θάνου Σχοινά.

Συγκλονιστικά όμως είναι τα όσα αναφέρει η αδερφή της άτυχης κοπέλας. Λόγια πόνο που το μόνο που δείχνουν είναι οργή για το δολοφόνο και ένα μεγάλο «γιατί».

Η αδερφή της άτυχης Μόνικας υποστηρίζει «Από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε η Μόνικα, ήμουν σίγουρη ότι κάτι κακό της είχε κάνει εκείνος. Ο Θάνος δεν μπορούσε να δεχθεί τον χωρισμό τους. Την παρακολουθούσε συνεχώς. Είχε γίνει η σκιά της. Την έπνιγε . Αν τον είχα απέναντι μου, δε θα του έλεγα απολύτως τίποτα. θα ήθελα να του κάνω ο,τι έκανε αυτός στη Μόνικα. Γιατί το βασάνισε το μωρό μου πριν πεθάνει»

«Ο άνθρωπος αυτός δεν μας άφησε περιθώριο ούτε να αγκαλιάσουμε το σώμα της. Έχω τόσο πόνο μέσα μου. Όλες αυτές τις ημέρες έκλεινα τα μάτια και σκεφτόμουν: Παναγία μου, μπήκε στο χώμα για το τίποτε», λέει η Λίντα Κωνσταντινίδου.

Και συνεχίζει: «Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορούσε να δεχθεί πως η Μόνικα έπιασε δουλειά ως αεροσυνοδός. Τότε άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα και η παθολογική ζήλια. Τη χτυπούσε συνεχώς. Της τραβούσε τα μαλλιά. Της έσβησε το προφίλ στο Facebook. Δεν την άφηνε να μιλά με κανέναν. Την είχε απομονώσει. Η αδερφή μου, σε κάποια από τις συζητήσεις μας, μου είπε: “Πάντα σήκωνε χέρι. Τώρα όμως, τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Δεν αντέχω άλλο >>

«Όταν το πρωί της 10ης Αυγούστου η μητέρα μου ξύπνησε και διαπίστωσε ότι η Μόνικα δεν είχε έρθει σπίτι, ανησύχησε. Το προηγούμενο βράδυ είχε πει πως θα γυρίσει νωρίς από το εστιατόριο όπου εργαζόταν ως ταμίας γιατί στις 7 το πρωί είχε πτήση. Πανικόβλητοι οι γονείς μου, άρχισαν να καλούν στο κινητό της. Εκείνη ήταν ήδη νεκρή».

Την πέταξε σ’ ένα δύσβατο σημείο για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είμαστε σίγουροι ότι και κάποιοι άλλοι τον βοήθησαν σ’ αυτό το έγκλημα και ζητάμε να λάμψει η αλήθεια“.

Τι υποστήριζε ο δράστης

Στην απολογία του αρνήθηκε της κατηγορίες και υποστήριξε πως ο θάνατος της κοπέλας ήταν ατύχημα.
Συγκεκριμένα, ο 20χρονος ανέφερε στην ανακρίτρια, πως με την άτυχη αεροσυνοδό διατηρούσαν δεσμό τα τελευταία δυο χρόνια, τον οποίο και διέκοψαν δυο εβδομάδες πριν το τραγικό γεγονός. Το βράδυ της δολοφονίας, ο 20χρονος συνάντησε σε συγγενικό σπίτι στους Αμπελοκήπους της Θεσσαλονίκης την 25χρονη και αφού συνευρέθηκαν ερωτικά, πήρε το κινητό της τηλέφωνο και συνειδητοποίησε πως υπήρχε τρίτο πρόσωπο.
Οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια και, σύμφωνα με τον 20χρονο, η αεροσυνοδός έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Όταν κατάλαβε ότι η 25χρονη ήταν νεκρή, επειδή φοβήθηκε, μετέφερε το πτώμα με το Ι.Χ. του σε ένα ερημικό σημείο της εθνικής οδού και το έθαψε σε ρυάκι, στον κόμβο προς τους Ευζώνους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή, το πτώμα της 25χρονης κοπέλας, έφερε σημάδια στραγγαλισμού, κάτι για το οποίο ο 20χρονος δεν έδωσε απάντηση, όταν ερωτήθηκε από την ανακρίτρια.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, σκόπευε να αρραβωνιαστεί την άτυχη αεροσυνοδό, ενώ είχε δανειστεί και χρήματα από συγγενείς, ώστε να αγοράσει τις βέρες.
Να σημειωθεί πως τις έξι ημέρες που η αστυνομία αναζητούσε την αεροσυνοδό και τον ίδιο, ο 20χρονος είχε διαφύγει στη Βουλγαρία και στη συνέχεια την Κωνσταντινούπολη.

Οταν διαπίστωσε ότι ο κλοιός γύρω του σφίγγει και πλέον ήταν αδύνατον να ξεφύγει, πέντε μέρες μετά το έγκλημα, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, προσήλθε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε. Ομολόγησε ότι η Μόνικα είναι νεκρή και υπέδειξε το σημείο όπου έθαψε το άψυχο κορμί της.

1 thought on “Ισόβια στον δολοφόνο της αεροσυνοδού Μόνικα Κωνσταντινίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − eleven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.