Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά δρομολόγια

μεταφορά μαθητώνΟι πρόσφατες ενέργειες του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνη Παπά, φαίνεται πως έφεραν κάποιο αποτέλεσμα έστω και την τελευταία στιγμή.

Μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως για να καταβληθούν στους μεταφορείς τα εντάλματα πληρωμής της σχολικής περιόδου 2014-2015.

Επιπλέον, η παράταση των περσινών συμβάσεων ουσιαστικά αποτελεί δικαίωση του σχετικού αιτήματος που υπέβαλλε ο Σύνδεσμος, τόσο προς τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας, όσο και προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Ο ρόλος των υπηρεσιών της περιφέρειας και του περιφερειάρχη, ειδικότερα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, υπήρξε ουσιαστικός και καταλυτικός», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, τα προβλήματα για τους μεταφορείς παραμένουν, καθώς εκτός από τα capital controls και τα λειτουργικά έξοδα, οι μεταφορείς καλούνται να αντιμετωπίσουν και την αύξηση κατά 10% του ΦΠΑ.

Μετά τις εκλογές, θα ζητήσουν από τη νέα κυβέρνηση:

-Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις συναλλαγές με το κράτος και να εξοφλούνται τα εντάλματα πληρωμής εντός δύο μηνών από την έκδοση των τιμολογίων,

-Να μην επιβάλλεται ΦΠΑ στη μεταφορά μαθητών διότι το ίδιο το κράτος πληρώνει και στη συνέχεια εισπράττει,

-Οι μεταφορείς να καταβάλλουν τον φόρο με την είσπραξη και όχι με την έκδοση του τιμολογίου.

news4.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.