Κατάληψη της δομής από πρόσφυγες στο Βαγιοχώρι

H πρώτη κατάληψη δομής από πρόσφυγες έγινε χθες στο Βαγιοχώρι δήμου Βόλβης. Εκδιώκοντας όλους τους ανθρώπους των υπηρεσιών (ΔΟΜ, ΜΚΟ, εκπαιδευτικούς) που δραστηριοποιούνται στη δομή. Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις κυβερνητικές αποφάσεις εκδίωξης από τη δομή όσων πήραν άσυλο. Επίσης διαμαρτύρονται για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις των διαδικασιών εξέτασης των άλλων αιτημάτων ασύλου, αλλά και για τη μη ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών που είναι ηλικίας δημοτικού σχολείου.

Δεν υπήρξε καμιά ένταση. Στον καταυλισμό εισήλθε μόνο γιατρός του ΕΟΔΥ για να εξετάσει γυναίκα που είχε πρόβλημα υγείας και η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τον χώρο.

Στο Βαγιοχώρι βρίσκονται αυτή τη στιγμή 770 άτομα, στην πλειονότητά τους αφγανικής καταγωγής, καθώς και Σύροι, Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί. Οι 150 -κυρίως μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να αρχίσουν να αποχωρούν τη Δευτέρα αφού έχουν πάρει άσυλο.

Οι υπόλοιποι 620 δηλώνουν πολύ θυμωμένοι διότι η καθυστέρηση των διαδικασιών εξέτασης του αιτήματος για άσυλο είναι τέτοια που για πολλούς το ραντεβού εξέτασης έχει οριστεί για το… 2022! Διατυπώνονται και πολλά παράπονα για τη συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασύλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − eight =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.