Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη στο Δερβένι

Η κατάσταση στην Εγνατία Οδό, και ειδικά στις επαρχιακές οδούς στα περίχωρα Θεσσαλονίκης , με τους παράνομους μετανάστες και τις συνεχείς ροές προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνεχώς χειροτερεύει με την επικινδυνότητα πλέον να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι και το σημερινό γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα 25/2/20 τα ξημερώματα  στην Εγνατία Οδό με τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ να καταδιώκουν όχημα το οποίο μετέφερε παράνομους μετανάστες «συνοδεύοντας» το σε απόσταση ασφαλείας,  , με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από την Κομοτηνή όταν ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα περιπολικού της περιοχής. Η καταδίωξη συνεχίστηκε από σταθμούς της Καβάλας και στο ύψος της Ασπροβάλτας ανέλαβαν τα περιπολικά της Θεσσαλονίκης.
Ο διακινητής οδήγησε το όχημα για περίπου 230 χιλιόμετρα καταδιωκόμενος από περιπολικά της Αστυνομίας.

Ο Δράστης μην ανταποκρινόμενος στα σήματα των αντρών της ΕΛ.ΑΣ πέρασε τα διόδια της Ανάληψης και συνέχισε την πορεία προς την Θεσσαλονίκη, ενώ προστέθηκε στην δύναμη καταδίωξης ένα ακόμη περιπολικό.

Περνώντας τον κόμβο του Λαγκαδά , στην μέση της ανηφόρας του Δερβενίου οι άντρες της Άμεσης Δράσης με συνδρομή των αντρών της ΟΠΚΕ «στρίμωξαν» των οδηγό του καταδιωκόμενου ΙΧ στην αριστερή  πλευρά του δρόμου με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί, και να αναγκαστούν οι επιβάτες του ΙΧ να βγουν από το όχημα, υπακούοντας τις εντολές των αντρών της ΕΛ.ΑΣ.

Στο όχημα εκτός από τον Ιρανό οδηγό επέβαιναν τέσσερα βρέφη, έξι γυναίκες και πέντε άντρες, όλοι τους Αφγανικής καταγωγής.

Ο οδηγός συνελήφθη ενώ οι 15 παράτυποι μετανάστες θα παραπεμφθούν αρμοδίως.

Ο χώρος ασφαλίστηκε από τους αστυνομικούς οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, για να μην προκληθεί μποτιλιάρισμα από τους συνηθισμένους περίεργους που έκοβαν ταχύτητα για να «χαζέψουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.