Λήψη απόφασης σχετικά με την χρέωση μη καταμετρημένων υδρομέτρων

idrometro665Η Δ.Ε.Υ.Α.Β. δε διαθέτει τακτικό προσωπικό με την ειδικότητα του καταμετρητή υδρομέτρων. Η απαγόρευση προσλήψεων τακτικού προσωπικού από το 2010 έως σήμερα δεν έδωσε την δυνατότητα στην επιχείρηση να προσλάβει τακτικό προσωπικό για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της και οι υδρομετρήσεις γίνονται από έκτακτους υπαλλήλους.

Σε κάποια χωριά υπάρχουν παραθεριστικές οικίες που κατοικούνται μόνο το καλοκαίρι και λόγω του ότι τα υδρόμετρα βρίσκονται εντός της οικίας στον προαύλιο χώρο δεν είναι πάντα εφικτή η καταμέτρηση, καθώς κατοικούνται κάποιους από τους θερινούς μήνες ή και σε κάποιες περιπτώσεις κάποιες μέρες το καλοκαίρι.

Κατά την διέλευση υδρομετρητών και σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η καταμέτρηση επικολλούνται αυτοκόλλητα, προκειμένου να επικοινωνήσουν οι καταναλωτές με την υπηρεσία και να γίνει η υδρομέτρηση. Επειδή όμως δεν υπάρχει πάντα ανταπόκριση και επειδή δεν είναι εφικτή η καταμέτρηση όλο το έτος λόγω απουσίας προσωπικού, κάθε έτος υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μη καταμετρημένων υδρομέτρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δύο δυσμενείς συνέπειες, αφενός για την επιχείρηση μείωση των εσόδων της και αφετέρου για τους καταναλωτές στους οποίους η καταμέτρηση γίνεται επόμενο έτος και χρεώνονται συνολικά τα κυβικά κατανάλωσης από την τελευταία καταμετρημένη χρονιά και λόγω του ότι η τιμολόγηση των κυβικών είναι κλιμακωτή και αυξάνεται ο συντελεστής με την αύξηση των κυβικών, να αυξάνεται και ο λογαριασμός ύδρευσης.

Προτείνω λοιπόν για τα μη καταμετρημένα υδρόμετρα και προς αποφυγή χρεώσεων το επόμενο έτος με το σύνολο των κυβικών δύο ετών, να χρεώνεται ο μέσος όρος των κυβικών που έχουν καταναλωθεί τα τρία τελευταία καταμετρημένα έτη.

Παρακαλώ το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.

Ο Πρόεδρος του Δ/κού Συμβουλίου

Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου, το άρθρο 5 του Ν. 1069 /80 κι μετά από διαλογική συζήτηση ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ. Εγκρίνει την χρέωση των μη καταμετρημένων υδρομέτρων με τον μέσο όρο των κυβικών που έχουν καταναλωθεί τα τρία τελευταία καταμετρημένα έτη.

Η Απόφαση αυτή πήρε τον αύξοντα αριθμό 47/201 6.

Απόφαση 12ης Απριλίου 2016

1 thought on “Λήψη απόφασης σχετικά με την χρέωση μη καταμετρημένων υδρομέτρων

  1. Είναι δυνατον;Τι λογικη είναι αυτή;Στον δημο μας –από οσα γνωριζω- το ελαχιστο παγιο καταναλωσης είναι 50m3/περιοδο. Αν καποιος λοιπον παραθεριζει στην κατοικια του,καταναλωνοντας επι χρονια,πχ 100m3/ περιοδο και για οιονδηποτε λογο δεν ερθει για μια 3ετια καθολου,τοτε θα πρεπει να πληρωσει 3χ100m3/ετος=300 m3,  αντι των   3χ50m3/ετος=150 m3;Να πληρωσει δηλαδη τα διπλασια από ότι πρεπει,γιατι ετσι το αποφασισε η δημοτικη αρχη;Ας πουν και σε μας λοιπον,που διδασκεται η υπεροχη αυτή υπολογιστικη μεθοδος,σε βαρος της απλης λογικης,ότι ο δημοτης πρεπει να πληρωνει 50% επιπλεον του ελαχιστου παγιου καταναλωσης,ακομη κι όταν δεν το χρησιμοποιει καθολου.Αν θελουν λοιπον να ορισουν έναν κανονα για τις περιπτωσεις μη πληρωμης λογαριασμων επι σειρα ετων, τοτε ας σκεφτουν και την περιπτωση χρεωσης του Μ.Ο. της διαφορας μεταξυ της τελευταιας τους καταμετρησης με την πλεον προσφατη,οποτε κι αν εχει ληφθει αυτή,δια των χρονικων περιοδων που μεσολαβησαν.Και αν ο Μ.Ο. καταναλωσης είναι κατω του παγιου οριου,θα χρεωνεται μονο το παγιο.Αν όμως ο Μ.Ο. είναι ανω του παγιου οριου,τοτε η επιπλεον διαφορα θα χρεωνεται συμφωνα με ότι οριζει ο νομος για την χρεωση των ποσοτητων,πλεον του παγιου.Το ιδιο θα πρεπει να ισχυσει και στις περιπτωσεις,που από λαθη του δημου δεν εχουν καταγραφει ακομη υδρομετρα επι σειρα ετων.Και σε αυτην την περιπτωση θα πρεπει να ισχυσει ο ιδιος λογος χρεωσης του Μ.Ο. της διαφορας μεταξυ της τελευταιας τους καταμετρησης (αρχικης/μηδενικης) με την πλεον προσφατη,οποτε κι αν εχει ληφθει αυτή,δια των χρονικων περιοδων που μεσολαβησαν.Εννοειται ότι η ποσοτητα των μη καταναλωμενων ποσοτητων θα μεταφερεται για τα επομενα χρονια.Αν δηλαδη καποιος εκανε αιτηση συνδεσης πριν 3χρονια και δεν εχει καταγραφει ακομη,τοτε εφοσον η μετρηση του θα είναι πχ 100 m3 συνολικα για τα τρια χρονια,τοτε θα πληρωσει τα παγια των 3ετων,αλλα η ποσοτητα των 50 m3 θα μεταφερθει για την επομενη καταναλωση πιστωτικα.Διαφωνει με το σκεπτικο ο Πρόεδρος του Δ/κού Συμβουλίου;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.